Να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες αποζημιώσεων ζητούν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι

 «Αν και γενικότερα η κατάσταση στον τομέα αποκατάστασης των κατεστραμμένων υποδομών καθημερινά βελτιώνεται, η ζωική παραγωγή θα αργήσει να σηκώσει κεφάλι. Γι’ αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων. Ο χρόνος πιέζει, ο χειμώνας είναι μπροστά μας». Αυτά δηλώνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος, προσθέτοντας ότι η καταγραφή της απώλειας του ζωικού κεφαλαίου συνεχίζεται, όπως και η διαδικασία περισυλλογής των νεκρών ζώων και χορήγησης ζωοτροφών.

«Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η πολιτεία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την καταβολή αποζημιώσεων. Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας. Γι’ αυτό έχουμε ζητήσει τη μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης στο 1,20 ευρώ το λίτρο για τις πληγείσες περιοχές».

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία παράγεται το 64% της εγχώριας παραγωγής φέτας και το 30% του αιγοπρόβειου γάλακτος. «Θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική και εθνική οικονομία, εάν καταρρεύσει ο κτηνοτροφικός κλάδος», δηλώνει ο κ. Γκουρομπίνος.

Σχολιάζοντας, δε, όσα ακούγονται για την ανάγκη διατήρησης των ελληνικών φυλών στα νέα ζώα που θα προμηθευτούν οι κτηνοτρόφοι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τονίζει πως «η επιλογή θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά από τον κτηνοτρόφο, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποια θεωρεί καλύτερα για γαλακτοπαραγωγή».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.