Ναι είμαστε εδώ!

 Άρθρο των Β. Καραναστάση και Π. Θεοφανάκη υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας:

Ναι είμαστε εδώ! Χωρίς μεγάλες καμπάνιες από φωτογραφίσεις με χειραψίες των υποψηφίων μας, χωρίς καταιγισμό δελτίων τύπου μόνο για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, χωρίς συντονισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε όμως εδώ! Με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτουμε ίσως δεν καταφέρνουμε την παρέμβαση που θα θέλαμε και εμείς και εσείς. Είμαστε όμως τίμιοι αγωνιστές και προσπαθούμε να βρεθούμε μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο λαϊκό πρόβλημα, χωρίς να προσδοκούμε κανένα προσωπικό οικονομικό όφελος από την τοπική διοίκηση. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια μόνο και μόνο για να συγκροτήσουμε τον συνδυασμό μας καθώς ο ισχύων εκλογικός νόμος έβαζε μεγάλα εμπόδια και καταβάλαμε θυσίες και κόπο για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

 Οι άλλοι συνδυασμοί που στηρίζονται από τα κόμματα του συστήματος εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών (ανασφάλεια στην εργασία, μακροχρόνια ανεργία, μείωση του πραγματικού εισοδήματος λόγω της συνεχούς ανόδου των τιμών των αγαθών), επιδιώκουν τη χειραγώγηση των συμπολιτών μας, τρέφοντάς τους την αυταπάτη μιας δήθεν ουσιαστικής πολιτικής συμμετοχής στη διοίκηση του τόπου μας.  

 Η αλήθεια είναι όμως ότι πίσω από τις χειραψίες με τους "μεγάλους παίκτες" των εκλογών κρύβονται οφέλη από το δημοτικό μηχανισμό και συμφέροντα με εργολαβίες και αναθέσεις, ενώ για το λαϊκό κόσμο που πλαισιώνει αυτά τα ψηφοδέλτια κάτω από την πίεση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων, τα ανταλλάγματα και οι υποσχέσεις αφορούν από βραχυπρόθεσμα ανακυκλώσιμα προγράμματα εργασίας μέχρι αποσπάσεις και μεταθέσεις γι' αυτούς που ο νόμος το επιτρέπει. Γι’ αυτό και το θράσος τους δεν έχει όρια! Για αυτό και μπορούν να γίνουν πειστικοί λέγοντας τα πιο κατάφορα ψέματα. Το σίγουρο όμως είναι ότι όποιος και να βγει, θα εξασφαλίσει τη μεγάλη ροή χρημάτων στα 4 - 5 «μεγάλα» Α.Φ.Μ. (όπως λένε και στη μεταξύ τους αντιπολίτευση) που εκπροσωπεί και θα «λαδώσει το εντεράκι των ημέτερων» παρατρεχάμενων που προσδοκούν από το μοίρασμα της πίτας.  

 Όσοι μας εμπιστεύεστε και μας εκτιμάτε μας ρωτάτε, πότε θα έρθει η ώρα να τα αλλάξουμε όλα αυτά και «να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση».   Ανυπομονείτε και απογοητεύστε, όπως και εμείς πολλές φορές και λέτε ποτέ δεν θα αλλάξει κάτι. Όμως μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα, να πάρει ανάσες ανακούφισης ο λαός και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος όταν πάρουμε την απόφαση να συγκρουστούμε με αυτή την κατάσταση. Όπως συμβαίνει στο δήμο της Πάτρας που ο κομμουνιστής δήμαρχος πάει κόντρα στις κυβερνήσεις, απειθαρχεί στους νόμους του κράτους, τους οποίους Γάτσας και Ευαγγέλου έχουν ως ευαγγέλιο, που διεκδικεί και πετυχαίνει ένα σωρό πράγματα για τον Πατραϊκό λαό. Αυτή είναι και η δέσμευση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας. Ότι με τη ρήξη, με τη διαπάλη απέναντι σε ένα κράτος και τις κυβερνήσεις του που δουλεύουν "για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ανάγκες των πολλών", μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε να στελεχωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες με προσωπικό, να "ρίχνουμε πόρτα'' σε αυτούς που ορέγονται επισκέψεις στα γραφεία του δημάρχου για κλείσιμο δουλειών, αναθέσεις και ρουσφέτια, να εξοικονομούμε χρήματα μέσα από ένα ασφυκτικό πλαίσιο υποχρηματοδότησης για τη δημιουργία υποδομών, στην πόλη και στα χωριά, στην άρδευση, στην ύδρευση, στην οδοποιία, στην καθαριότητα, στον πραγματικό πολιτισμό και στον αθλητισμό.   

 Όμως, αν και η στήριξη στην Λαϊκή Συσπείρωση δεν αρκεί να αλλάξει με μιας αυτό το σύστημα, ωστόσο είναι ανάλογα με την καθαρότητα που δηλώνεται (από μια μυστική ψήφο έως μια δυναμική υποψηφιότητα) μια δήλωση μη πίστης και πίστης, σε μια κοινωνία που πορεύεται με μοναδικό σκοπό τον πλουτισμό λίγων ή σε μία κοινωνία που θα λειτουργεί με βάση την ικανοποίηση των αναγκών όλων αντίστοιχα. 

Γι’ αυτό η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια μπορεί να βρει διέξοδο και στις τοπικές εκλογές, να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης μέσα στην κοινωνία με τη ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση. 

 Γι' αυτό στις 8 Οκτώβρη όπως είπε και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης: «φίλοι κι αδέλφια, μανάδες, γέροι και παιδιά, σα δε φωνάξεις έβγα να το γράψεις να μην σ' ακούσουν τα σκυλιά βγάλε φωνή χωρίς μιλιά σημάδια και μηνύματα στο βασιλιά». 


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.