Στη Λάρισα αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση στο κέντρο επιχειρήσεων και επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές

 Στη Λάρισα μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο που δημιουργείται στην πόλη και στη συνέχεια, θα επιθεωρήσει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην περιοχή.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναβλήθηκε λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιούργησε το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα.

Αλλαγές στο σχεδιασμό – Ποιοι υπουργοί θα μεταβούν στη Λάρισα

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε πως με απόφαση του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

Πηγή: protothema.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.