Συνοδικός Σύνδεσμος στην Επιτροπή Μοναχικού Βίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων

Συνήλθε, χθες Τρίτη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, στην πρώτη συνεδρία της για τον μήνα Σεπτέμβριο, υπό τη νέα της σύνθεση.

Μετά την τέλεση της ειδικής ακολουθίας για την έναρξη των εργασιών, ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος καλωσόρισε τους νέους συνοδικούς αρχιερείς.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια και διορίσθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνδεσμοι - Μέλη των Συνοδικών Επιτροπών,  καθώς και τα Συνοδικά Μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Αποστολικής Διακονίας, της Εφορευτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και της Υποεπιτροπής "Διπτύχων" και έγινε η συγκρότηση του ΑΥΣΕ και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Συνοδικός Σύνδεσμος στη Συνοδική Επιτροπή επί του Μοναχικού Βίου, διορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας, ακολούθησε η τελετή παραδόσεως υποτροφιών σε 41 Έλληνες φοιτητές, για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, και σε 43 φοιτητές αδελφών Εκκλησιών.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.