Εκπαιδευτική – Αθλητική δράση “3×3 Schools” στο Δήμο Ελασσόνας

 Εκπαιδευτική – Αθλητική δράση “3×3 Schools” θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ελασσόνας την ερχόμενη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας. 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ελασσόνας έπειτα από συσκέψεις μεταξύ εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, του ΟΚΠΑΠ, καθώς και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελασσόνας,  ολοκλήρωσε μια σειρά ενεργειών με συντονίστρια της δράσης την κ. Αγγελική Πνάκα – Σαλεπτσή και κατάφερε να επιλεγεί ο δήμος ανάμεσα στους 20 δήμους στην Ελλάδα που θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι ενημερώσεις των σχολικών μονάδων και αναμένεται μεγάλη η συμμετοχή. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, να φτιάξουν τη δική τους ομάδα και με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών, να βγουν έξω από το σχολείο και να γνωρίσουν το Ολυμπιακό πλέον άθλημα 3×3 μέσα από μια βιωματική διαδικασία εκμάθησης και παιχνιδιού.

Ο Δήμος Ελασσόνας αγκαλιάζει με μεγάλη χαρά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς η δράση “3×3 Schools” είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα, ευελπιστώντας να γίνει θεσμός και να συμμετέχουν από του χρόνου όλα τα σχολεία του δήμου. 

Στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων που θα συμμετάσχουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα της ΕΟΚ, μπλούζες και σαλιάρες της δράσης και ψηφιακό πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο θα διανεμηθεί εντός του σχολείου τους. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.