Ο Λεωνίδας Κύρκος νέο μέλος στην Ομάδα Alfa Romeo 156 HillClimb Greece

 Ο Λεωνίδας Κύρκος,  ο πιο επιτυχημένος έλληνας οδηγός αγώνων, είναι το νέο μέλος της ομάδας Alfa Romeo 156 HillClimb Greece

Ο Λεωνίδας Κύρκος έλαβε το αγωνιστικό βάπτισμα πυρός το 1980, συμμετέχοντας στην Ανάβαση Ριτσώνας, με Ford Escort, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη του νίκη. Μέχρι σήμερα, είναι ο οδηγός που έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον στην Ελλάδα, έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητής σε αγώνες ράλλυ, αναβάσεων και ταχύτητας. Σε χωμάτινο ή μικτό τερέν, ο “Λέας” έχει κατακτήσει 5 φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (1994, 1996, 1998, 2006, 2007), κατακτώντας δύο νίκες στο διεθνές Ράλλυ ΕΛΠΑ-Χαλκιδικής (1995, 1996). Κατά τη δεκαετία του ’90, συνοδηγός του ήταν ο Γιάννης Σταυρόπουλος και έπειτα, ο Γιώργος Πολυζώης.

Επιπλέον, ο Κύρκος έχει κατακτήσει πολυάριθμους τίτλους σε Αναβάσεις και αγώνες Ταχύτητας, όπου πρωταγωνιστεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Όντας ο ίδιος μηχανικός, ξεχωρίζει εκτός από το οδηγικό του ταλέντο και για την ικανότητα να προετοιμάζει και να “στήνει” ιδανικά το αυτοκίνητό του, ανεξάρτητα από τη φύση ή το οδόστρωμα του εκάστοτε αγώνα. Την τελευταία δεκαετία έχει μειώσει την αμιγώς αγωνιστική του εμπλοκή, δίνοντας χώρο αρχικά στον μικρότερό του αδελφό -και επίσης πολυπρωταθλητή- Λάμπρο και πιο πρόσφατα, στον γιο του, Παναγιώτη.

Σε ανάρτηση της  ομάδας  Alfa Romeo 156 HillClimb Greece αναφέρονται τα εξής: "Με μεγάλη μας χαρά καλώς ορίζουμε ως νέο μέλος στην Ομάδα για Alfa Romeo 156 HillClimb Greece έναν οδηγό που σίγουρα έχει αφήσει το δικό του στίγμα στους ελληνικούς αγώνες και το όνομά του συνδέεται με το ελληνικό motorsport.

Είναι τιμή μας και ευχαριστούμε πολύ Leonidas Kirkos !!! 🏁

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.