Σε κατάσταση… εκτάκτου ανάγκης οι Λαρισαίοι αγελαδοτρόφοι – Δε ξέρουν πώς να κινήσουν τα νήματα της παραγωγικής διαδικασίας (βίντεο)

 Σε κατάσταση απόγνωσης έχει περιέλθει ο κλάδος της αγελαδοτροφίας στη Λάρισα Θεσσαλία μετά το βαρύτατο «χτύπημα» των πλημμυρών. Για ζημιές που ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί και κόσμο που παραμένει αγανακτισμένο περιμένοντας αποζημιώσεις έκανε λόγο, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων Λάρισας κ. Γιάννης Πέτσας κατά την επίσκεψή του στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη συνάντησή του με τον υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη. 

«Αν εξαιρέσουμε την επαρχία Ελασσόνας που δεν έχει υποστεί πλημμύρες, οι συνάδελφοι όλων των άλλων περιοχών είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έχει περάσει τόσος καιρός, δεν έχουν γνώση πως θα αποζημιωθούν και με ποιον τρόπο θα κινήσουν πάλι τα νήματα της παραγωγικής διαδικασίας. Ειδικά οι αιγοπροβατοτρόφοι που είχαν κατευθύνσεις καθαρά γαλακτροτροφίας έπρεπε να αρχίσουν τις γεννήσεις και τις παραδόσεις γάλακτος και ακόμη δεν έχουν αποκαταστήσει τις ζημιές στα κτίρια και τον εξοπλισμό. Το ίδιο ισχύει για βοοτρόφους και κτηνοτρόφους» επεσήμανε ο κ. Πέτσας. 

Μάλιστα, τόνισε πως πολλοί συνάδελφοι, βλέποντας τη διαδικασία να μη προχωρά, σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και να φύγουν προς εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο: 

Βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Πηγή: onlarissa.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.