Δεν κατάφερε να τερματίσει ο Ελασσονίτης Γιώργος Παλάγκας στο Σπάρταθλον παρά την υπερπροσπάθειά του - Συγκλόνισε ο Φώτης Ζησιμόπουλος – Έσπασε το ρεκόρ του μεγάλου Γιάννη Κούρου

 Μπορεί να μην κατάφερε να τερματίσει στο "Σπάρταθλον" ο Ελασσονίτης μαραθωνοδρόμος Γιώργος Παλάγκας, αλλά η υπερπροσπάθεια του νεαρού αθλητή σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα και έναν εκ των κορυφαίων σε δυσκολία στον κόσμο (αποστάσεως 246 χλμ), είναι άξια συγχαρητηρίων.

Στο 160ο χλμ (159,4 - Σταθμός 47 - ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ) εγκατέλειψε τον αγώνα, αφού είχε τραυματισμό στην κνήμη στο αριστερό του πόδι, που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

Γιώργο συγχαρητήρια για την υπερπροσπάθεια! Καλή αποκατάσταση.

Συγκλόνισε ο Φώτης Ζησιμόπουλος – Έσπασε το ρεκόρ του μεγάλου Γιάννη Κούρου

Συγκλόνισε με την εμφάνισή του στο 41ο Σπάρταθλον 2023, ο σπουδαίος Αγρινιώτης, αθλητής υπεραποστάσεων, Φώτης Ζησιμόπουλος.

Αναδείχθηκε νικητής στον γνωστό αυτό αγώνα, για 3η διαδοχική φορά στην αγωνιστική του καριέρα.

Μάλιστα, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, κατάφερε και τερμάτισε στις 2:59 τα ξημερώματα, σε μία ξεχωριστή και συγκινητική υποδοχή, που βίωσε ο αθλητής απ’ τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν μαζευτεί, κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, στο δημοτικό στάδιο της Σπάρτης.

Ο κορυφαίος, σήμερα, Έλληνας αθλητής τέτοιων αποστάσεων, γνώρισε την καθολική αποθέωση του κόσμου.

Ο 40χρονος αστυνομικός από το Αγρίνιο, μπόρεσε και διάνυσε τα 246 χλμ., στα βήματα του Φειδιππίδη, (Αθήνα – Σπάρτη ), σε χρόνο 19 ώρες, 55 λεπτά, και 02 δεύτερα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ (20 ώρες και 25 λεπτά) του σπουδαίου Τριπολιτσιώτη Γιάννη Κούρου (κρατούσε το ρεκόρ του Κούρου απ’ το 1984).Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.