Με λίγες νεφώσεις σήμερα Δευτέρα ο καιρός στη Θεσσαλία - Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα.

Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Αναλυτικά για τη Θεσσαλία προβλέπονται Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία: έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 03-10-2023
Στην Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική Στερεά και τη νότια Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει τους 26 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.