Με επιτυχία η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην Τσαριτσάνη - Σήμερα Τετάρτη στην Ελασσόνα

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στην Τσαριτσάνη η Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που διοργανώθηκε από το Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ελασσόνας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη του καρκίνου είναι η ενημέρωση των γυναικών για την υιοθέτηση και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  με σκοπό να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Υπολογίζεται ότι, ένας μεγάλος αριθμός νέων περιπτώσεων  καρκίνου θα μπορούσαν να προληφθούν μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η χρήση καπνού, η κακή διατροφή, το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Η δράση περιελαμβάνε:

1.      Βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων

2.      Κλινική εξέταση (ψηλάφηση)

3.      Συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού

4.      Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού

Η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.