Συνάντηση του Μητροπολίτη Ελασσόνας με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος - Επίδοση Συνοδικής βοήθειας για τους Πλημμυροπαθείς

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, για να εκφράσει την ολόθυμη συμπαράσταση και βαθιά συμπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου προς την τοπική μας εκκλησία καθότι, ένα μεγάλο μέρος της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Παράλληλα, του γνωστοποίησε την απόφαση της Δ.Ι.Σ για την άμεση χορήγηση προς την τοπική μας Εκκλησία του ποσού των 75.000 € για την ενίσχυση των πληγέντων.

Το ποσό αυτό προέρχεται από τη δισκοφορία της 14ης Σεπτεμβρίου 2023, όσο και από αυτοπροαίρετες προσφορές Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς επίσης και για τις ενέργειες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με σκοπό την πολυποίκιλη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων αδελφών μας.

Η Ιερά Μητρόπολη μας από την πρώτη κιόλας ημέρα βρίσκεται κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας αναλαμβάνοντας την σίτιση και την ένδυσή τους, την δωρεάν διάθεση κλινοσκεπασμάτων, καθαριστικών παντός τύπου, ειδών διατροφής μακράς διαρκείας, ζωοτροφών και λιπασμάτων, με τη βοήθεια των κατά τόπους εφημερίων,του Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ".

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος παρακάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αλλά και του ιερού κλήρου και των κατοίκων της Ιεράς Μητροπόλεως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Μέλη Αυτής.

episkepsi ellaswnos 02 1

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.