Ευαγγέλου από Τσαριτσάνη: Με σχέδιο και έργα μπαίνουμε ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης

 Το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖουμε», πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ευαγγέλου επισκέφτηκε την Τσαριτσάνη όπου μίλησε και ανέλυσε το νέο πρόγραμμά του, ασκώντας παράλληλα κριτική για το ανύπαρκτο έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Ο κ. Ευαγγέλου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συντοπίτες του, οι οποίοι δήλωσαν πως θα τον στηρίξουν, ώστε να κάνει πράξη το όραμά του για τον δήμο Ελασσόνας.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους μετέφεραν την δυσαρέσκειά τους για όλα όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Ευαγγέλου άκουσε τις αγωνίες και τον προβληματισμό των πολιτών, οι οποίοι δήλωσαν πως νιώθουν απογοητευμένοι, καθώς η απελθούσα δημοτική αρχή, τους έχει εγκαταλείψει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έκανε ούτε τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Τσαριτσάνης. Ένα έργο που «έτρεξε»  επί δικής του θητείας στον δήμο και ολοκληρώθηκε αναβαθμίζοντας πολιτιστικά την περιοχή.

Από την πλευρά του δεσμεύτηκε για την υλοποίηση δέσμης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της εγκατάλειψης και θα δώσουν ξανά πνοή. Αυτός είναι ο βασικός στόχος για την επόμενη ημέρα. «Φέρνουμε έργα που θα αλλάξουν την εικόνα εγκατάλειψης όχι μόνο στην Τσαριτσάνη αλλά σε όλο την δήμο Ελασσόνας. Με σχέδιο και έργα μπαίνουμε ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης», σημείωσε. 

Για τις κοινότητες θα εκπονηθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων όπως:

•       Αυτονομία διαχείρισης στους πρώην Καποδιστριακούς δήμους και κοινότητες με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων.

•       Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακατασκευής των εισόδων όλων των χωριών με ενιαία σήμανση.

•       Ολοκληρώνουμε έργα αγροτικής οδοποιίας και επέκτασης αγωγών άρδευσης σε όλες τις εκτάσεις με νέες πομώνες.

•       Επεκτείνουμε τους αγωγούς σε όλα τα ποιμνιοστάσια. Κάνουμε άσφαλτο όλους τους δρόμους που οδηγούν στα ποιμνιοστάσια.

•       Με σεβασμό αναδεικνύουμε τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία κάθε κοινότητας.

•       Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα «πολιτιστικής αναγέννησης» με δημιουργία πολιτιστικών και μορφωτικών χώρων και άμεση στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων που διατηρούν τις παραδόσεις μας.

•       Οργανώνουμε το πρόγραμμα «Επιστροφή στο Χωριό» για την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα στους νέους (Παραχώρηση δωρεάν οικοπέδων για κάθε χρήση και άλλες παροχές).

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα των κοινοτήτων. Με σχέδιο και πρόγραμμα αλλάζουμε τα δεδομένα στις κοινότητες μας!

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.