Η Ελασσόνα γιόρτασε με λαμπρότητα την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της από τον τουρκικό ζυγό

 Με κάθε επισημότητα, η πόλη της Ελασσόνας, τίμησε την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της από τον τουρκικό ζυγό.

Αρχικά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών από την ευρύτερη περιοχή, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος, χειροτόνησε αναγνώστη τον ψάλτη Ευάγγελο Παρτάλα από το Λιβάδι Ελασσόνας.

Στη συνέχεια, αρχές και κόσμος κατευθύνθηκαν στο χώρο της Κεντρικής πλατείας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας κ. Δημήτριο Μπουζούκη και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια, στην παραποτάμια οδό Μητροπολίτου Ιακώβου, αναπτύχθηκε η παρέλαση πολιτικών τμημάτων, όπου μετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ), τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, και παραδοσιακοί σύλλογοι της περιοχής.

Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν: Ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, και Βασίλης Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Μπαλούκας, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αντιπύραρχος κ.Νικόλαος Μητσογιάννης, η προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Ζωή Φτίκα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας Κώστας Κορακίδης, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Καρανίκας, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Γιάννης Δραγατσίκης, Κώστας Πασχόπουλος, Γιώργος Κυριλλίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Έξαρχος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καριπίδης δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης – Αλέξανδρος Μουλτσιάς, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τ.Α. ΑΕΝΟΛ Α.Ε. Λευτέρης Φουρκιώτης, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, διευθυντές υπηρεσιών από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας Γιώργος Γιαννούλας, ο συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας Βασ. Ζωγράφος, ο συντονιστής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας Νίκος Μπίκιας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, κ.ά.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.