Η Ελασσόνα τίμησε τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

«Λουκάν τον θεηγόρον και του Παύλου συνέκδημον και Ευαγγελίου του τρίτου συγγραφέα θεόπνευστον, εν ύμνοις τιμήσωμεν, πιστοί, ως άξιον εργάτην του Χριστού. Τω φώτι γαρ του Κυρίου καταυγασθείς μετέδωκε φως τω κόσμω»..

Γιορτάστηκε στην Ελασσόνα η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά, παρουσία δεκάδων πιστών, στο φερώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνας Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι ιερείς π.Ευάγγελος Γκανάτσιος, π.Χρήστος Γεροφάκας, και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνας Καραλάσκος, ενώ συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Ευάγγελος Γκανάτσιος, π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, δεκάδες άτομα από την περιοχή της Ελασσόνας που βρέθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά στο Κ.Υ. προσκύνησαν την Εικόνα και το λείψανο του Αγίου. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.