Κυπελλούχος ΕΣΚΑΘ ο Ν. Κεραυνός

Τον τίτλο του Κυπελλούχου ΕΣΚΑΘ κατέκτησε ο Ν. Κεραυνός, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Final-4, που διεξήχθη στο «Κατσιμήδειο» κλειστό των Τρικάλων, του ΠΣ Τρικάλων με 75-70 στη δεύτερη παράταση.

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η ομάδα της Λάρισας έδειξε ότι διαθέτει ψυχή και παρά τις σημαντικές ελλείψεις κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της προγνωστικά και να πανηγυρίσει μία ακόμα μεγάλη επιτυχία.

«Ξεκινήσαμε από εκεί που σταματήσαμε με φόρα την περσινή χρονιά. Παρά τις αλλαγές που έγιναν στο έμψυχο δυναμικό, διατηρήσαμε τη βάση μας και την ίδια φιλοσοφία και δείξαμε ότι οι εμπειρίες που αποκομίσαμε στους νεαρούς παίκτες από τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια τουρνουά φέρνουν αποτελέσματα» σχολίασε ο προπονητής του Ν. Κεραυνού, Αντώνης Πάκας και πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί εξ αρχής δεν περιμέναμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου λόγω των πολλών απουσιών και είχαμε πει ότι θα συμμετείχαμε κυρίως για την εμπειρία. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους και κυρίως γιατί απέδειξαν ότι στον αθλητισμό μετράει το ψυχικό σθένος και το οποίο ο Ν. Κεραυνός διαθέτει σε μεγάλο βαθμό».

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ν. Κεραυνό, ο οποίος φάνηκε κουρασμένος από την προσπάθειά του στον προχθεσινό ημιτελικό (σ.σ. ο ΠΣ Τρικάλων προκρίθηκε στον τελικό άνευ αγώνα). Οι παίκτες του Ελασσονίτη Αντώνη Πάκα ήταν διαρκώς πίσω στο σκορ, χωρίς όμως να επιτρέψουν στον αντίπαλό τους να «χτίσει» μεγάλη διαφορά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Λαρισαίοι άρχισαν να αφυπνίζονται σιγά-σιγά, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην.

Ο Ν. Κεραυνός έπαιξε πολύ καλή άμυνα, έκλεισε τους διαδρόμους στον αντίπαλό του και βγήκε στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια. Η λαρισινή ομάδα κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (53-55), αλλά λίγο πριν συμπληρωθούν τα 40 λεπτά ο ΠΣ Τρικάλων ισοφάρισε σε 55-55. Ο Ν. Κεραυνός θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αλλά στο τελευταίο λέι-απ ο Πάσχος ήταν άστοχος κι έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Η λαρισινή ομάδα συνέχισε να παίζει δυνατά και να διατηρεί το προβάδισμα με το ταμπλό να δείχνει 63-66 λίγο πριν την εκπνοή. Όμως ο ΠΣ Τρικάλων κέρδισε φάουλ σε τρίποντο σε νεκρό χρόνο και με τρεις εύστοχες βολές έστειλε το παιχνίδι στη δεύτερη παράταση.

Αν και η ψυχολογία δεν ήταν πλέον με το μέρος του Ν. Κεραυνού, ο οποίος έχασε τον βασικό του σέντερ Τζαλαβάρα με πέντε φάουλ, οι παίκτες του Αντώνη Πάκα αγωνίστηκαν με όποιες δυνάμεις τους είχαν απομείνει. Με τρίποντο ο Μπούρμπος έγραψε το 70-74, ο ΠΣ Τρικάλων έχασε την τελευταία επίθεση κι ο Αντωνόπουλος με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό 70-75 σφραγίζοντας έτσι τη νίκη του Ν. Κεραυνού.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 28-21, 42-36, 55-55, 66-66, 70-75

ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Μ. Αλεξίου): Τσιτσάνης 4, Διακάκης, Αρ. Φούντας 5 (1), Παπαθεοδώρου, Αρκούδας 26, Τσιάρας 5, Γ. Φούντας 10, Μόσορας 16 (1), Κονδύλης 2, Γεωργάκης 2, Παπακωνσταντίνου.

Ν. ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Αντ. Πάκας): Αντωνόπουλος 1, Πάσχος 15 (3), Μπόρσης 28 (1), Σχοινάς 2, Τσιούμας 2, Τζαλαβάρας 18, Σκρέκας, Τσουκαλέλης, Μπούρμπος 9 (3).

* Ο τελικός ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου Χρήστου Γκότα. Στο ημίχρονο του αγώνα ο κ. Καρακικές, μέλος της ΕΣΚΑΘ, απένειμε τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του εκλιπόντος κ. Τέτη.

Στον τελικό παρευρέθηκαν από πλευράς ΕΟΚ ο γεν. γραμματέας Κ. Νικολόπουλος και ο διευθυντής Κ. Σβερκούνος και εκ μέρους της ΕΣΚΑΘ ο πρόεδρος κ. Φαλάγγας, ο γεν. γραμματέας κ. Καραστάθης, ο αντιπρόεδρος κ. Ζώης και τα μέλη κ.κ. Φραγκούλη και Καρακικές.

Πηγή: eleftheria.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.