Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας Τοπικό συμβούλιο Πυθίου

 Η φετινή ιδιαιτερότητα των ψηφοδελτίων στις τοπικές κοινότητες καθιστά αναγκαία την συσπείρωση των κατοίκων των χωριών με μια ομάδα αγωνιστών με προσανατολισμό την υπεράσπιση των υποδομών στα χωριά μας είτε αυτές αφορούν την άρδευση και ύδρευση, είτε την φυσιογνωμία και ταυτότητα αυτών.

Χρειάζονται προεδρεία μαχητικά να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την προστασία των ελεύθερων χώρων, των δημοτικών εκτάσεων, την διεκδίκηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και πολύ περισσότερο εκείνων που χρήζουν φροντίδα όπως οι ηλικιωμένοι. Εξάλλου το ηλικιακό φάσμα στα χωριά αποτελείτε από απόμαχους της γης. Γι’αυτό επιμένουμε στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και φροντίδας σ αυτή την κατηγορία.

Θέλουμε προέδρους αγωνιστές που θα βάζουν φρένο στις διακοπές ρεύματος και νερού σε λαϊκές οικογένειες, που θα οργανώνουν την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια των τραπεζών. Προέδρους  που θα στέκονται αλληλέγγυοι σε κάθε κοινωνική ομάδα που δυσκολεύεται.

Προέδρους που δεν θα βολεύονται με την πάγια προκαταβολή- ελεημοσύνη, αλλά θα δημιουργούν μέτωπο με συναδέλφους και χωριανούς για μεγαλύτερη χρηματοδότηση και την αξιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου προκειμένου να λύνονται τάχιστα καθημερινά προβλήματα των χωριών.

Προέδρους που θα αποτελούν οργανικό κομμάτι του αγροτικού κινήματος για δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις από τα καιρικά φαινόμενα, αρωγούς στον αγώνα των αγροτών για το κόστος παραγωγής και εγγυημένες τιμές

Δεν αποτελεί κριτήριο ψήφου  η εκλογιμότητα ή μη ,ούτε  η αντιπαράθεση ποιος από ποιον συνδυασμό, αλλά η ανάγκη να εκφραστεί η παραπάνω αντίληψη στην κάλπη.

Εμείς ως Λαϊκή  Συσπείρωση διεκδικούμε για το Πύθιο:

·        διαμόρφωση της εισόδου του χωριού στις αποθήκες Συνεταιρισμού ως εναν πολυχώρο αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και καλαίσθητων παρεμβάσεων για το καλωσόρισμα.

·        Την διαμόρφωση με τρίγωνο ασφαλείας και φωτισμό στην διασταύρωση με την ΕΟ Κατερίνης Ελασσόνας.

·        Νεο υδραγωγείο με νερά από Αγία Τριάδα κα για κτηνοτροφική χρήση αποσυμφορώντας τις δεξαμενές του χωριού για αυτάρκεια, ποιότητα και απεξάρτηση απο γεωτρήσεις.

·        Ασφαλτόστρωσση των κύριων αγροτικών δρόμων με προτεραιότητα κουνιάρα βρύση ως ασπρόχωμα για διασύνδεση χωριών. Σημειώνουμε την διαφοροποίηση με πρόταση για άλλη διαδρομή που στα μουλωχτά σχεδίαζε η Περιφέρεια προκειμένου να επωφεληθούν ημέτεροι και όχι το σύνολο των παραγωγών.

·        Αξιοποίηση όλων των αρδευτικών υποδομών και διασύνδεση με επέκταση των αγωγών.

·        Δημιουργία 2 υδατοδεξαμενών για την χρήση των ψεκαστικών μηχανημάτων με όλα τα μέτρα ασφαλείας για το δίκτυο ύδρευσης και το περιβάλλον.

·        Πινακοθήκη των αρχαιοτήτων στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου για την γνωριμία της ιστορικής μας κληρονομιάς και την παράλληλη ένταξη νέων ανασκαφών.

·        Αξιοποίηση του κοινοτικού καταστήματος για κατάλυμα φιλοξενίας, δράση ενίσχυσης εισοδήματος σε νέα ζευγάρια.

·        Την αγροτική οδοποιία με τα υπάρχοντα υλικά των τοπικών ρεμάτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων.

·        Ένταξη του ρέματος Ξερολάκι σε μία δράση ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης με αναβαθμίδες και παράλλη δεντροφύτευση.

 Οι υποψήφιοι:

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΤΗΣ ΣΑΚΗΣ, ΤΣΑΚΙΣΤΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.