Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μουσείο Μάχης Σαρανταπόρου στο Χάνι Χατζηγώγου

 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, εκδήλωση μνήμης στο χώρο του Μουσείου Μάχης Σαρανταπόρου, στο πλαίσιο της 111ης επετείου της Μάχης του Σαρανταπόρου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και μαθητών των σχολείων της περιοχής.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια τηρήθηκε ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στρατιωτών.

Ακολούθησε ξενάγηση των επισήμων και των επισκεπτών στο Μουσείο όπου εκτίθενται και διασώζονται πολεμικά και ιστορικά κειμήλια της εποχής.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Μπαλούκας, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Δημήτρης Καρανίκας, Κωνσταντίνος Πασχόπουλος και Γιώργος Κατσιούρας δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας αναφέρει: «Τιμήσαμε σε μια σεμνή και λιτή τελετή τους πεσόντες της ιστορικής Μάχης Σαρανταπόρου στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου στο Χάνι Χατζηγώγου παρουσία στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και μαθητών των σχολείων της περιοχής.

Η ιστορική μνήμη αποτελεί πάντα ένα μάθημα για τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας.

Η Μάχη Σαρανταπόρου υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και τον διπλασιασμό της επικρατείας της Ελλάδας από τη Θεσσαλία ως τη Θράκη.

Οι ιστορικοί μιλούν για έναν πρωτόγνωρο συντονισμό και συνεργασία των δυνάμεων των υποδούλων χωρών της βαλκανικής Χερσονήσου για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Με συνεργασίες και καλύτερο συντονισμό πρέπει να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια ως κράτος και ως πολίτες, για να διαχειριστούμε καλύτερα τις προκλήσεις του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.