Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες στην Ελασσόνα η διήμερη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που διοργανώθηκε από το Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ελασσόνας.

Συνολικά και τις δύο ημέρες σε Ελασσόνα και Τσαριτσάνη ενημερώθηκαν περισσότερες από 200 γυναίκες ενώ εκδόθηκαν πάνω από 100 συνταγογραφήσεις.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους ανθρώπους του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μας ενημέρωσαν ότι η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ θα επισκεφθεί σύντομα και πάλι την περιοχή μας. 

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας ανέφερε τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό που αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου Ελασσόνας να πραγματοποιηθεί η δράση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην Ελασσόνα και την Τσαριτσάνη.

Παραβρέθηκα χθες το πρωί με υποψηφίους του συνδυασμού μας στο χώρο που λειτούργησε η κινητή μονάδα στην Ελασσόνα και συναντήθηκα με τον πρόεδρο του τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους γιατρούς και νοσηλευτές της οργάνωσης. 

Δεκάδες γυναίκες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά για τις μεθόδους πρόληψης και να λάβουν καθοδήγηση για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις. Σπουδαία δράση για την υγεία των γυναικών από έναν σπουδαίο Οργανισμό".

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.