Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα (φωτ.- video)

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στον φερώνυμο Μητροπολιτικό ναό της Ελασσόνας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις – Ιερές Ακολουθίες - ξεκίνησαν χθες Τετάρτη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και κορυφώθηκαν σήμερα Πέμπτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου συγχοροστάτησαν, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο εορτάζων αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος, π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Τους ύμνους της εορτής κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Γεώργιου Λεμονόπουλου, πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος.

Κατά την ομιλία του ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο του Αγίου Δημητρίου.  

 
Στις εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Ελασσόνας παραβρέθηκαν, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Γιώργος Κυριλλίδης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Νίκος Ευαγγέλου, η εν δυνάμει νέα χωρική αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Μαρία Γαλλιού, ο διοικητής του ΑΤ Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, νεοεκλεγέντες και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.