Με υπερηφάνεια και την αρμόζουσα επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» στην Ελασσόνα (φωτ.)

Με εθνική υπερηφάνεια, επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Ελασσόνα η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους Ιταλούς και του ξεχωριστού μεγαλείου της εποποιίας του '40, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων.

Το εορταστικό πρόγραμμα άρχισε με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης. 

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες του έπους του ’40.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό - PhD δρ. Επιστημών της Αγωγής – Ειδίκευση στην Κοινωνική Λαογραφία, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ευαγγελία Ράπτου.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου της κεντρικής πλατείας της πόλης. Στη συνέχεια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας στην οδό 6ης Οκτωβρίου, η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από τους επισήμους και τον κόσμο. 

Στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν: Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Μπαλούκας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Φλώρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κορακίδης , οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, Κώστας Έξαρχος και Θανάσης Ζιώγας, ο πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας Θανάσης Γεροφωκάς, ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π. Θανάσης Καλύβας, η αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π. Έλενα Ταζέ, ο Διοικητής 361 ΠΑΠ Ελασσόνας Αστέριος Τσιτσιβάς, ο διοικητής του ΑΤ Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Λευτέρης Μουλτσιάς, νεοεκλεγέντες και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.