Συνεφιασμένος ο καιρός στη Θεσσαλία - Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Σάββατο (07/10) στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά για τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα με τοπικές βροχές ή όμβρους και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Η  θερμοκρασία θα φτάσει έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα νότια πρόσκαιρα πιο πυκνές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 26 με 28 και κατά τόπους τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-10-2023
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες μέχρι και το μεσημέρι στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Το μεσημέρι και απόγευμα στα κεντρικά και νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο κυρίως στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα βορειοδυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.