Συνάντηση του Μητροπολίτη Ελασσόνας με τον Μητροπολίτη Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου – Χρηματική ενίσχυση από την Ιερά Σύνοδο για στήριξη των πλημμυροπαθών

Τον Συνοδικό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος ενημέρωσε τον ποιμενάρχη μας για την προσφερόμενη εκ δισκοφορίας βοήθεια της Ιεράς Συνόδου προς την Ιερά μας Μητρόπολη και τους πλημμυροπαθείς αδελφούς.

Ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης ευχαρίστησε τον Άγιο Ελασσώνος για τον κόπο να έρθει μέχρι τη Λάρισα, εξέφρασε επίσης ευγνώμονες ευχαριστίες προς την Ιερά Σύνοδο για τον κόπο της να οργανώσει αυτή την δισκοφορία στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και σύμπαντα τον ελληνικό λαό για την αγαθή προαίρεση να προσφέρει στους εμπερίστατους αδελφούς της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο γεγονός των τεράστιων ζημιών της Θεσσαλίας, οι οποίες απαιτούν πολλά για την αποκατάσταση τους γι’ αυτό και ζήτησε την συναντίληψη και διαρκή βοήθεια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος διά της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.