Σέντρα σήμερα στη DeTox Α' ΕΠΣΛ: Τον Αχιλλέα Φαρσάλων υποδέχεται ο Οικ.Τσαριτσάνης - Εκτός με τον Απόλλωνα Λ. ο ΠΟΕ

Σήμερα Σάββατο, στις 16:30, ένας ολόκληρος νομός μπαίνει στους ρυθμούς της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής. Μια γιορτή, ωστόσο, που ξεκινάει στη σκιά των μεγάλων προβλημάτων που άφησε στο πέρασμά της η καταστροφική πλημμύρα που χτύπησε τη Λάρισα και τον νομό γενικότερα.

Το φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες και κατά γενική ομολογία θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά των τελευταίων ετών. Όπως όλα δείχνουν αναμένεται μία συναρπαστική μάχη με αμφίρροπη εξέλιξη μέχρι το τέλος.

Ξεκινώντας από τις συμμετοχές, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα συνυπάρξουν πολλά από τα πιο ιστορικά ερασιτεχνικά σωματεία του νομού: Οι Απόλλων Λάρισας και Ηρακλής Λάρισας που προήλθαν από τη Super League 2, οι Π.Ο. Ελασσόνας και Δωτιέας Αγιάς που υποβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική, οι Αχιλλέας Φαρσάλων, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Φαλανιακός, Κίσσαβος Συκουρίου, Σμόλικας Φαλάνης, Πελασγιώτιδα που συνεχίζουν από πέρυσι, η Ανθούπολη που δείχνει να είναι η ανερχόμενη δύναμη στον χώρο (κερδίζοντας πέρυσι το πρωτάθλημα στον 2ο Όμιλο της Β’ κατηγορίας και μαζί την άνοδο, καταγράφοντας ένα ιστορικών διαστάσεων ρεκόρ), οι Όλυμπος Γόννων και Α.Ο. Μαυροβουνίου που έχουν εδραιώσει την παρουσία τους στην κατηγορία και κινούνται τα τελευταία χρόνια στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ο Δαμασιακός που παρουσιάζει δείγματα πολύ καλής γραφής, αλλά και οι νεοφώτιστοι (άλλοι επέστρεψαν μετά από μικρό χρονικό διάστημα και άλλοι ύστερα από αρκετά χρόνια) Δόξα Αργυροπουλίου, Ιπποκράτης και Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων. 

Μοναδική αρνητική εξαίρεση η αποχώρηση του Παναγροτικού Νίκαιας, καθώς οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα δεν επέτρεψαν στην ομάδα να συνεχίσει την παρουσία της στην κατηγορία.

Ένα γεμάτο πρωτάθλημα με 34 αγωνιστικές, ένας πραγματικός μαραθώνιος που απαιτεί συνεχή προσπάθεια, αποθέματα δύναμης, μεγάλες αντοχές και αποτελεσματικότητα. Αν αναλογιστούμε ότι τουλάχιστον έξι αγωνιστικές θα διεξαχθούν εμβόλιμα (ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί εάν υπάρξουν περαιτέρω αναβολές), τότε ο βαθμός δυσκολίας του φετινού πρωταθλήματος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης Αγωνιστικής (16:30)
Μαυροβούνι - Ιπποκράτης 
Άγιοι Ανάργυροι - Δωτιέας Αγιάς 
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Αχιλλέας Φαρσάλων 
Συκούριο - Ηρακλής Λάρισας 
Πελασγιώτιδα - Ανθούπολη 
Απόλλων Λάρισας - ΠΟΕ
Όλυμπος Γόννων - Αργυροπούλι 
Δαμασιακός - Φαλανιακός 
Σμόλικας Φαλάνης - Παναγροτικός Νίκαιας 3-0 α.α.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.