Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τοπική ενίσχυση της Υψηλής Γέφυρας στα Σέρβια Κοζάνης

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η τοπική ενίσχυση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και η εφαρμογή της αμφίπλευρης εσωτερικής και εξωτερικής προέντασης του άκρου του 6ου προβόλου (Μ6.2) του φορέα της γέφυρας, όπως προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη ενίσχυσης και οι δοκιμαστικές φορτίσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Μηχανικό, Χάρη Βαρδάκα, με βάση τα παραπάνω, οι αρμόδιοι Μηχανικοί προτείνουν να  επιτραπεί ξανά η διέλευση φορτηγών οχημάτων συνολικού βάρους  έως 40 τόνων με την προσωρινή  παραμονή των φωτεινών σηματοδοτών στις προσβάσεις της γέφυρας για την εκ περιτροπής διέλευση ανά κατεύθυνση.

Σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική φόρτιση παρόμοια με αυτή που διενεργήθηκε στο άκρο του 6ου προβόλου Μ6.2, και στα άκρα του 4ου (Μ4.2) και 5ου (Μ5.2) προβόλων και για να επαληθευθεί πειραματικώς η σημερινή διαθέσιμη δομική επάρκεια τους και η απομένουσα φέρουσα ικανότητα τους σε φορτία κυκλοφορίας, με στόχο να καταστεί δυνατή η κίνηση χωρίς  φανάρια  και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. 

Την περασμένη Παρασκευή 6-10-2023 εστάλη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η σχετική Τεχνική Έκθεση από τον Διδάκτορα  Πολιτικό Μηχανικό Παναγιώτη Πανέτσο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνο Κατάκαλο.

Μετά τις 14:00, δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα, εκτός και πάλι για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Πηγή: ertnews.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.