Στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα προϊόντα με την ειδική σήμανση «Μόνιμη μείωση τιμής»

Πολύ σύντομα οι καταναλωτές θα δουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που θα συμμετέχουν στη νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για τη «μόνιμη μείωσης τιμής".

Πρόκειται για τους κωδικούς εκείνους στους οποίους, από πλευράς της βιομηχανίας, θα εφαρμόζεται έκπτωση τουλάχιστον 5% για περίοδο κατ΄ ελάχιστο 6 μηνών με αντίστοιχη μάλιστα έγγραφη δέσμευση ότι η μείωση στην τιμή θα διατηρηθεί για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ως τιμή αναφοράς προκειμένου να υπολογιστεί η μείωση, θα λαμβάνεται η τιμή των προϊόντων στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ στην περίπτωση της μη τήρησης της δέσμευσης προβλέπεται πρόστιμο 50.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος. Παράλληλα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα υπάρχει το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί από το αρμόδιο υπουργείο ώστε τα συγκεκριμένα προϊόντα να γίνονται αντιληπτά από τους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων για τη «μόνιμη μείωση τιμής» κάτι που σημαίνει ότι η πρωτοβουλία θα έχει εφαρμογή σε όλο το εύρος των προϊόντων του σούπερ μάρκετ και από εκεί και πέρα εξαρτάται από τους κωδικούς εκείνους που θα επιλέξουν οι προμηθευτές να μειώσουν τις τιμές.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας είχε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων υπό τον Πρόεδρο του, Ιωάννη Γιώτη, ζητώντας τη στήριξη τους στη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις έχουν περιθώριο να αποστείλουν έως τις 30 Νοεμβρίου 2023 τη σχετική έγγραφη δέσμευση στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία. Από την πλευρά τους οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν στη διάθεσή τους 25 ημέρες από την κοινοποίηση σε αυτές, των εγγράφων δεσμεύσεων, ώστε να τοποθετήσουν το ειδικό ταμπελάκι στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

Πηγή: cnn.gr - Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.