Ν. Γάτσας: Σημαντικά έργα στις 3 γέφυρες της Ελασσόνας

Σημαντικές παρεμβάσεις για τις γέφυρες που ενώνουν τον ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης της Ελασσόνας, που χωρίζονται από τον Ελασσονιτη ποταμό παρουσιάζει σήμερα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής και της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής

Ο κ. Γάτσας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα σημαντικό έργο - παρέμβαση στην βόρεια γέφυρα, δίπλα στο πέτρινο γεφύρι, με νέα πεζοδρόμια, ανάπλαση των πεζοδρομίων του καταστρώματος και αισθητική αναβάθμιση των κιγκλιδωμάτων.

Στη νότια γέφυρα ξεκίνα σε λίγες μέρες η αποκατάσταση του οδοστρώματος της γέφυρας με νέο ασφαλτικό για την αποκατάσταση των φθορών και της εικόνας της γέφυρας. Το έργο έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και αφορά άλλα τρία κεντρικά σημεία της πόλης της Ελασσόνας.

Στην κεντρική γέφυρα που συνδέεται με τον κυκλικό κόμβο, έχει ήδη γίνει η αυτοψία κλιμακίου μηχανικών και με τη μελέτη που ετοιμάζεται αποκαθίσταται η αμφίδρομη διέλευση των οχημάτων με την εκμετάλλευση ολόκληρου του καταστρώματος της γέφυρας για την κυκλοφορία των οχημάτων και την κατασκευή νέων παραπλεύρως διαδρόμων για την κίνηση των πεζών.

"Η πόλη μας αποκτά την αισθητική και την ασφάλεια των τριών γεφυρών της, που θα συνδέουν πλέον λειτουργικά και τους δύο τομείς, για την καλύτερη μετακίνηση των κατοίκων της και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των πεζών", δήλωσε ο κ. Γάτσας.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.