Συνάντηση του Μητροπολίτη Ελασσόνας με τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης– Χρηματική ενίσχυση από την Ιερά Σύνοδο για στήριξη των πλημμυροπαθών

 Με τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσόστομο συναντήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, εκφράζοντας του την ολόθυμη συμπαράσταση και βαθιά συμπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών του Σώματος της Ιεράς Συνόδου, για τις καταστροφές που υπέστη η περιφέρεια της Μητροπόλεως από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά στα Γραφεία του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος, του γνωστοποίησε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 60.000 ευρώ προς την τοπική Εκκλησία, η οποία προέρχεται από την Πανελλαδική Δισκοφορία που πραγματοποιήθηκε στους Ιερούς Ναούς την 14η Σεπτεμβρίου 2023 για τις ανάγκες των πληγεισών Ιερών Μητροπόλεων της Θεσσαλίας. 

Το προσφερόμενο ποσό θα δοθεί στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και δι’ αυτού θα διανεμηθεί στους Ιερούς Ναούς των πληγέντων περιοχών στο Ενιαίο Συσσίτιο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» για την στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων και ενδεών αδελφών μας, στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως μας και στα συνεργεία καθαριότητος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, πληροφόρησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και του παρουσίασε το δύσκολο έργο που επιτελείται από την πρώτη στιγμή των φαινομένων έως και σήμερα, με την προσωπική του μέριμνα και την σπουδαία συμβολή των Εκκλησιαστικών Εθελοντικών Κλιμακίων υπό την καθοδήγηση εντεταλμένων προς αυτό το έργο Κληρικών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος να μεταφέρει προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και Μέλη Αυτής, τον υϊικό του σεβασμό και εγκάρδιες ευχαριστίες για την διαρκή συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξη Τους προς τους πληγέντες της Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.