Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου γύρισε μουσικό ντοκιμαντέρ στα παράλια της Λάρισας, τον Πηνειό και τον Κίσσαβο και αποθεώνεται στα σχόλια στο YouTube (βίντεο)

 “Πρόκειται για μια πρωτόλεια προσπάθειά μου, να συνδέσω τη μουσική με τη φύση. Τα γυρίσματα έγιναν, με σημαντικές τεχνικές δυσκολίες στον τομέα της ηχογράφησης, το καλοκαίρι του 2022, ενώ το βίντεο παρουσιάστηκε on-demand τον Απρίλιο του 2023. Μιας και-εκ των υστέρων- είχαμε αρκετό ενδιαφέρον για επαναπροβολή του, αποφασίσαμε να το ανεβάσουμε στο YouTube, από Νοέμβριο του 2023 και στο διηνεκές”, αναφέρει ο ίδιος ο σπουδαίος Λαρισαίος τραγουδοποιός με το φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα. 

“Περί-ληψη – Τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης”. Ο λόγος για το μουσικό ντοκιμαντέρ με τις παντοτινές αγάπες του Θανάση Παπακωνσταντίνου: μουσική, φύση, ποίηση. Λίγες μέρες μετράει το φιλμ διάρκειας 72 λεπτών που ανέβηκε στο YouTube και γυρίστηκε στα μέρη μας  και φυσικά μέρη που γνωσριζει πολύ καλά ο ίδιος ο τραγουδοποιός, στις εκβολές του Πηνειού, στα παράλια τη Αγιάς, στην κορυφή του Κισσάβου και σε κάποιες ακόμη γωνιές φυσικού κάλλους της περιοχής. Πλέον υπάρχει διαθέσιμο ελεύθερα ολόκληρο στο κανάλι του τραγουδοποιού στο YouTube. Μάλιστα τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση και το βίντεο, είναι άκρως κολακευτικά από τους φίλους του μεγάλου τραγουδοποιού, πως και για τα μέρη όπου γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ, τα αγαπημένα και πάτρια, ουσιαστικά, εδάφη του Θ. Παπακωνσταντίνου. 

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Μυστακίδης, Κωσταντής Πιστιόλης, Γιώργος Αγγελάκης και Γιάννης Λίταινας. Σκηνοθεσία, μοντάζ, διεύθυνση φωτογραφίας: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου. Ηχοληψία,μείξη, mastering: Μάκης Πελοπίδας. Ακούστηκαν σε ποιήματά τους οι ποιητές: Γιάννης Ζαρκάδης («Θα ξανάρθουν» από τη συλλογή «Μελισσόχορτο») Κώστας Ταβουλτσίδης («Κολπίσκος», από τη συλλογή «Αυτόματος γεφυροπλάστιγξ») Χρήστος Κολτσίδας («Οριοθέτηση του τοπίου», από τη συλλογή «Τα ορεινά») Δείτε το “Περί-ληψη – Τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης” on line.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.