Με το πόδι στο γκάζι...Στις 11 το πρωί της Κυριακής η εκκίνηση της «7ης Ανάβασης Ελασσόνας» (φωτ.)

Η Ανάβαση Ελασσόνας έχει γίνει πια θεσμός και η 7η διοργάνωσή της είναι πια γεγονός.

Όλα είναι έτοιμα και με σύμμαχο τον καιρό, όλα συνηγορούν ότι και φέτος θα έχουμε ένα συναρπαστικό αγώνα.

Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί. Η διαδρομή της ανάβασης είναι τμήμα της Εθνικής Οδού Ε65 και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Το μήκος της διαδρομής είναι 3,8 χλμ.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές η διαδρομή έχει ασφαλή σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα, σχεδόν σε όλο το μήκος της, επομένως δεν υπάρχει λόγος για τους θεατές να βρεθούν σε επικίνδυνα σημεία.

Δυστυχώς όμως, στον παράλληλο δρόμο που υπάρχει και οδηγεί στο μέσο της διαδρομής, δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, με αποτέλεσμα οι θεατές να πρέπει να φροντίσουν να ανέβουνε στον χώρο της ανάβασης πριν κλείσει ο κεντρικός δρόμος.

Να επισημάνουμε ότι λόγω της τέλεσης του αγώνα η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, θα διακοπή κατά τις ώρες 10:00 έως 16:00.

Σήμερα το πρωί έγιναν τα δοκιμαστικά, ενώ στις 7 το απόγευμα δόθηκε η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Το Ράδιο Ελασσόνα 88.4, που είναι και χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, μετά από συμφωνία και σε συνεργασία με την ΛΑΜΚΕ, θα μεταδώσει σε live streaming τον αγώνα στο Youtube.

Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα θα γίνει από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Η μετάδοση θα γίνει σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου και θα πραγματοποιηθεί με 3 κάμερες, ένα drone και περιγραφή από δύο εκφωνητές, προσφέροντας στους τηλεθεατές την καλύτερη δυνατή κάλυψη του αγώνα.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.