Δήμος Ελασσόνας : «Ξεκίνησε η λειτουργία του Νέου Παιδικού Σταθμού στο Βλαχογιάννι»

Ξεκίνησε η λειτουργία του Νέου Παιδικού Σταθμού στο Βλαχογιάννι, δυναμικότητας 25 νηπίων από το Δήμο Ελασσόνας, όπου μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) αξιοποίησε το κτήριο του πρώην Δημαρχείου Ποταμιάς στο Βλαχογιάννι, ένα νέο έργο με χρηματοδότηση από την  EETAA A.E. και από ιδίους πόρους του οργανισμού, προϋπολογισμού 123.000,00 €. 

Πρόκειται για έναν νέο υπερσύγχρονο Παιδικό Σταθμό, πλήρως ανακαινισμένο, ο οποίος έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα υλικά καθώς και ειδικό εξοπλισμό συγκεκριμένων προδιαγραφών που προβλέπεται για τη φιλοξενία των νηπίων.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας  κ. Ν. Γάτσας αναφορικά με τη λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Είναι μεγάλη η χαρά όλων για τη λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στο Βλαχογιάννι, στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου Ποταμιάς. Βάλαμε τα «θεμέλια» για την πρώτη δομή βρεφονηπιακής φροντίδας και αγωγής στην περιοχή της Ποταμιάς. Η δημιουργία του νέου παιδικού σταθμού στηρίχθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον για φιλοξενία νηπίων στην περιοχή και την αποφυγή μετακίνησης σε μακρινούς παιδικούς σταθμούς, όπως της Ελασσόνας και της Βερδικούσιας. Με κύριο μέλημα τη διευκόλυνση των νέων γονέων στην επαγγελματική τους ζωή και την φιλοξενία των νηπίων κοντά στο σπίτι τους, ο δήμος μας προχώρησε ως όφειλε στη δημιουργία του νέου παιδικού σταθμού. Δημιουργήθηκε ένας εξαιρετικός χώρος, ενώ παράλληλα αποκτά λειτουργικότητα ένα κτήριο που παραμένει για χρόνια αναξιοποίητο. Με νέες δομές κοινωνικής προστασίας δίνουμε πνοή στις κοινότητες του δήμου μας, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες, που οι νέες οικογένειες έχουν ανάγκη».

Ο παιδικός σταθμός διαμορφώθηκε στο ισόγειο του διώροφου κτιρίου του κοινοτικού καταστήματος Βλαχογιαννίου (πρώην Δημαρχείο Δήμου Ποταμιάς), με ανεξάρτητη είσοδο του ορόφου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εργασίες πρασίνου σε τμήμα του αύλειου χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί αυλή για το παιχνίδι των νηπίων.

Ο νέος παιδικός σταθμός διαθέτει τους κάτωθι σύγχρονους χώρους: 

~Είσοδος – Αναμονή 

~Γραφείο Δ/νσης 

~Τραπεζαρία- Αίθουσα απασχόλησης 

~Κουζίνα – Παρασκευαστήριο 

~Αποθήκη Τροφίμων

~WC AMEA - WC Νηπίων - WC προσωπικού 

~Αίθουσα ύπνου 

~Μόνωση 

~Πλυντήριο – σιδερωτήριο 

~Ακάθαρτα – είδη καθαριότητας

~Γενική αποθήκη

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.