Εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για πολίτες από τον Ερυθρό Σταυρό Ελασσόνας

 Στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να αντιμετωπίσουμε ανά πάσα στιγμή επείγουσες καταστάσεις με αναπάντεχες ασθένειες ή κοινούς τραυματισμούς.

Όταν έχουμε εκπαιδευτεί και διαθέτουμε τις κατάλληλες γνώσεις για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα επείγον περιστατικό μπορούμε να συντελέσουμε στη διατήρηση ενός θύματος στη ζωή και να περιποιηθούμε ανάλογα τα τραύματά του.

Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών μπορεί να μας ωφελήσει όχι μόνο στην καθημερινότητά μας αλλά και στην εργασία μας.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ε.Ε.Σ. διοργανώνει Εκπαιδευτικό 12ωρο πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες” την  Τρίτη και την Πέμπτη 21 & 23 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών ”ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ” διάρκειας 12 ωρών, υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (επιχειρήσεις, συλλόγους, σωματεία, προσωπικό ξενοδοχείων & εργοστασίων κ.λ.π.) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.

Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται το 1998 και μετά την τελευταία του αναθεώρηση το 2017, αποτελείται από 5 ενότητες συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης. Η επιτυχής παρακολούθηση του συνόλου του προγράμματος εκπαίδευσης αποτελεί προϋπόθεση για την πιστοποίηση του εκπαιδευόμενου.

• ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

• ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

• ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

• ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

• ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σκοπός είναι οι πολίτες να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Από το 1998 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 55.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO, με ισχύ για 5 χρόνια.

Οι φορείς ( οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.λ.π.) που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού Επιχείρησης.

Πληροφορίες στα τηλ. επικοινωνίας : 6970462426 και 6945401886. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο email: samarites.elassonas@redcross.gr 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.