Ελασσονίτες έζησαν τον Σπαρτιάτικο μύθο... - 5ος της γενικής ο Χρήστος Αγρόδημος από τη Βερδικούσια

Ο Σπαρτιάτικος μύθος είναι πολύπλευρος, αλλά ο πυρήνας του αναφέρει ότι οι Σπαρτιάτες ήταν οι απόλυτοι πολεμιστές της ιστορίας, δεν υποχωρούσαν ποτέ από μια μάχη, δεν παραδίδονταν ποτέ, ήταν αδιάφθοροι και πιστοί στην πόλη- κράτος τους μέχρι θανάτου. Απεχθάνονταν τον πλούτο και την πολυτέλεια, αγαπούσαν πάνω από όλα την ελευθερία των Ελλήνων και, όπως έλεγε ο Ηρόδοτος, έκαναν το καθήκον τους και επικρατούσαν ή πέθαιναν.

Τον μύθο αυτό έζησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οκτώ Λαρισαίοι (ανάμεσα τους και αθλητές με καταγωγή από την Επ.Ελασσόνας) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trifecta 2023, αγώνας του Spartan Race, που διεξάγεται ανάμεσα στα βουνά και τους αρχαίους ελαιώνες του πνευματικού σπιτιού των Spartans (έτσι ονομάζονται οι συμμετέχοντες), στη Σπάρτη, στην Ελλάδα. Κάθε Spartan πρέπει να αποδείξει την αξία του στη Σπάρτη. Τρέχει μέσα από την Αρχαία Σπάρτη, πέρα από τον τάφο του Μενέλαου, μέσα από τα νερά του Ευρώτα και τερματίζει στο Άγαλμα του Λεωνίδα.

Οι αθλητές που συμμετείχαν φέτος ήταν: Λάζαρος Κουμπούρας, Μήνας Συνάπαλος, Στέλιος Μυσιρλάκης, Νίκος Πρίφτης, Αλέξανδρος Τσέτσιλας, Θωμάς Γραββάνης, Πέτρος Τσακούλης, Χρήστος Αγρόδημος. Η ομάδα τους λεγόταν 23 crew.

“Τελείωσε με επιτυχία το Spartan Race Greece και δεν θα μπορούσα να είμαι παρά μόνο χαρούμενος που μπόρεσα να τερματίσω πάνω από όλα υγιής και χωρίς τραυματισμούς» ήταν τα πρώτα λόγια του Χρήστου Αγρόδημου, του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, του Ηρακλή Λάρισας και του Οικονόμου Τσαριτσάνης και πρόσθεσε: «Από μεριάς μου έδωσα το 101% και αυτό που είχα βάλει ως προσωπικό στόχο με τον εαυτό μου το πέτυχα! Ήταν ο πρώτος μου αγώνας σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα με τόσο καλούς αθλητές και μπόρεσα να γίνω ένας ανταγωνιστικός αντίπαλος για τους νικητές αυτής της διοργάνωσης».

Ο Αγρόδημος μετείχε και στους τρεις αγώνες της διοργάνωσης το sprint , το super και το beast.

Στο sprint την πρώτη μέρα έκανε ένα αρκετά γρήγορα ξεκίνημα και μπόρεσε να διατηρήσει έναν καλό ρυθμό και κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα στον αγώνα των 8 χλμ. όπου είναι και πιο προπονημένος. Τερμάτισε στην 3η θέση.

Στο Super έναν αγώνας 12,700 χλμ. σκέφτηκε να μην ξεκινήσει όπως την πρώτη μέρα και να κρατήσei ένα 75 με 80% ώστε να του μείνει λίγο ενέργεια για τον τελευταίο αγώνα όπου και εκεί θα κρίνονταν όλα. Έμεινε κοντά και κράτησε μια απόσταση ασφαλείας από τους πρώτους, τερματίζοντας στην 5η θέση!

Στον αγώνα Beast (26 χλμ.) η στρατηγική του ήταν να κρατήσει ένα τέμπο σε όλη τη διαδρομή ώστε στα τελευταία χιλιόμετρα να κάνει αντεπίθεση. Όλα πήγαιναν τέλεια και είχε μια διαφορά σχετικά μικρή από τους αντιπάλους του, αλλά το είχε υπό έλεγχο. Αυτό που δεν είχε στο πλάνο του ήταν να αποτύχει στον κορμό ισορροπίας και στη συνέχεια στο δόρυ… Αυτά τα μικρά λάθη ήταν αρκετά για να χαλάσουν τον ρυθμό του και την ενέργειά του! Μπόρεσε να τερματίσει 6ος και να πάρει μια 5η θέση στη γενική κατάταξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Του Σωτ.Κέλλα 
Α.Ν. - Με πληροφορίες από eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.