Με απόλυτη επιτυχία, μεγάλο συναγωνισμό, πλούσιο θέαμα αλλά και με αρκετά απρόοπτα η «7η Ανάβαση Ελασσόνας» - Τα αποτελέσματα (φώτο)

Με σύμμαχο τον αρκετά καλό καιρό και παρουσία εκατοντάδων θεατών, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, μεγάλο συναγωνισμό, πλούσιο θέαμα αλλά και με αρκετά απρόοπτα, η «7η Ανάβαση Ελασσόνας» και τελευταίος αγώνας του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, ένας αγώνας που είχε άρωμα πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός οδηγών απ όλη την Ελλάδα, ενώ στον αγώνα έδωσαν το παρόν 69 αυτοκίνητα, αριθμός ρεκόρ για την Ανάβαση Ελασσόνας αλλά και για το θεσμό του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδας.

Ταχύτερος όλων ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με PEUGEOT 207 της κατηγορίας FST2 με χρόνο 2.07.85.

Στην κατηγορία CAT4 νικητής ήταν ο Γιάννης Κουτσοδήμος με δεύτερο το Ευθύμη Λακόρτε και τρίτο τον Γιώργο Τζιγά όλοι με PEUGEOT 106.

Στην CAT3 νικητής ήταν ο Κώστας Κουτσοδήμος, στην δεύτερη ο Ελασσονίτης Γιώργος Γκέκας και τρίτος ο Σωτήρης Λάμπογλου όλοι με PEUGEOT 106 και σε αυτή την κατηγορία.

Στην CAT2 νικητής ο Γιώργος Παρασκευαΐδης με CITROEN DS3, δεύτερος ο Γιώργος Κουρνιάτης με FORD ESCORT MK2 και τρίτος ο Ελασσονίτης Παναγιώτης Καραγκιοζόπουλος με SEAT IBIZA.

Στην CAT1 ο Σωτήρης Γρηγορίου με OPEL ASTRA ήταν ο νικητής, με δεύτερο Βαγγέλη Παπαντριανταφύλλου με OPEL ASONA και τρίτο τον Τάσο Χατηχρήστου με BMW M3 E30.

Στην κατηγορία FSA2L νικητής ήταν ο Θοδωρής Παπαβασιλείου με VW GOLF, δεύτερος ο Δημήτρης Ρουμελιώτης με  ALFA ROMEO 147 και τρίτο τον Χαρίλαο Δήμο με CITROEN SAXO.

Στην κατηγορία FSA ο Δημήτρης Ρεμέντζης με  PEUGEOT 206 πήρε την πρώτη θέση, με δεύτερο τον Ελασσονίτη Νίκο Στραβοκώστα με την ALFA ROMEO 156 και τρίτο τον Δημήτρη Μπερτζέμη με BMW 3 E36.

Στην κατηγορία FST2 πρώτος και ταχύτερος όλων όπως αναφέραμε και στην αρχή ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με PEUGEOT 207, δεύτερος ο Αντώνης Σταφυλοπάτης με OPEL ASTRA και τρίτος ο αειθαλής Σγουρής Μπαλάσης με TOYOTA COROLLA.

Τέλος στην FST νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Λαζαρίδης με MITSUBISHI LANCER, δεύτερος ο Βαγγέλης Γεράλης επίσης με MITSUBISHI LANCER και τρίτος ο Σταύρος Κοντός με SUBARU IMPREZA .

Επίσης θα πρέπει να πούμε για τους οδηγούς drift που έδωσαν το δικό τους χρώμα στην Ανάβαση Ελασσόνας πλαγιολισθαίνοντας σε όλη τη διαδρομή, ενθουσιάζοντας τους θεατές, αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα και επιφωνήματα επιδοκιμασίας.

Η Ανάβαση Ελασσόνας διοργανώθηκε από την  "Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας" (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας καθώς βέβαια και την υποστήριξη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Στο τέλος οι νικητές, πήραν τα κύπελλα χειροκροτούμενοι από θεατές και συναθλητές στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας, που ασφυκτιούσε από τα αυτοκίνητα του αγώνα και τον κόσμο που έσπευσε να δει από κοντά τους αγωνιζόμενους και τα «όπλα τους».

Για ακόμη μία χρονιά, το Ράδιο Ελασσόνα 88.4 ήταν χορηγός επικοινωνίας του αγώνα, ο οποίος μεταδόθηκε σε live streaming σε συνεργασία με την ΛΑΜΚΕ και την υποστήριξη του MotorThessaly.gr.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στην ζωντανή μετάδοση του αγώνα.             

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.