Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ελασσόνα

Με ευλάβεια, λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη η Ελασσόνα γιόρτασε την Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της συνοικίας Αμπελοκήπων («Βαροσίου»)

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνας Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Χρήστος Γεροφάκας, ο «οικοδεσπότης» εφημέριος του Ναού π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης. 

Τους ύμνους της εορτής κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Γεώργιου Λεμονόπουλου, πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος.

Τόσο την παραμονή (στον Εσπερινό), όσο και ανήμερα της μεγάλης εορτής, υπήρξε μεγάλη προσέλευση των πιστών, που με ευλάβεια προσκυνούσαν την ανθοστόλιστη Εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στις εφετινές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Δραγατσίκης, Κωνσταντίνος Πασχόπουλος και Γιώργος Κατσιούρας, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ, μέλη της διοίκησης του Μορφωτικού Συλλόγου Βαροσίου και του Φιλοπτώχου της ενορίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.