Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο

 Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας ομόφωνα αποφασίζει την απόλυτη στήριξη στον αγώνα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, στους οποίους ανήκουμε και εμείς οι φαρμακοποιοί και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου που καταθέτει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι ισοπεδωτικό και άδικο, αφού καλεί χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώσουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό τους εισόδημα, στοχεύει, παράλληλα, στη διάλυση των μικρών επιχειρήσεων από τις οποίες αφαιρεί το δικαίωμα να έχουν κάποια χρονιά λίγα ή/και καθόλου κέρδη ή να έχουν ζημιές, θεωρεί όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες αναξιόπιστους, υπολογίζει το φόρο με εντελώς αναχρονιστικές μεθόδους δαιμονοποιώντας την ύπαρξη υπαλλήλων σε μια επιχείρηση και κυρίως των καλοπληρωμένων υπαλλήλων, εξισώνει την παροχή υπηρεσιών με την πώληση αγαθών και θέτει τις βάσεις για θέσπιση αντίστοιχων προβληματικών μεθόδων φορολόγησης και σε άλλου τύπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα υπό την μορφή εταιρειών.

Οι φαρμακοποιοί, πλέον όλων αυτών, καλούμαστε από τα χρόνια των μνημονίων να πληρώνουμε άδικα rebate κάθε μήνα και πρόστιμο 0,8% για τα πρωτότυπα φάρμακα προκειμένου να μην αυξάνεται η κρατική φαρμακευτική δαπάνη. Αυτά θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν αφαιρεθεί, αφού ουσιαστικά υπερφορολογούν την κύρια δραστηριότητα του φαρμακείου, η οποία είναι η χορήγηση των φαρμάκων που μάλιστα είναι, ίσως, το μοναδικό είδος με αρνητικό πληθωρισμό.

Καταθέτοντας προς ψήφιση το νομοσχέδιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση ομολογεί την αδυναμία της να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, δίκαιο και σταθερό μοντέλο φορολόγησης με τη χρήση των πραγματικών δεδομένων και έτσι λειτουργώντας με οριζόντιο τρόπο αντιμετωπίζει όλους με τα ίδια κριτήρια, είτε έχουν μεγάλο εισόδημα που αποκρύπτουν, είτε δεν έχουν. Η απόφαση αυτή αποτελεί πλήγμα για την αρχη της αναλογικότητας που οφείλει η εκάστοτε κυβέρνηση να εφαρμόζει, όσον αφορά τη φορολόγηση των πολιτών.

Η μεσαία και η κατώτερη τάξη αυτής της χώρας καθημερινά πληρώνουν δυσθεώρητα υψηλούς φόρους με κάθε αγορά μέσω του ΦΠΑ, πληρώνουν πολλούς ακόμη έμμεσους φόρους στα καύσιμα, στο ρεύμα κλπ, ενώ καλούνται να καλύψουν τις αδυναμίες της Πολιτείας σε μια σειρά από τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία, αναλαμβάνοντας τεράστιο κόστος που δεν τους αναλογεί σε φροντιστήρια, ιδιωτικά νοσήλια κλπ.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλες τις προβληματικές διατάξεις και ειδικά τα σημεία εκείνα που καθορίζουν τη φορολόγηση με τεκμαιρόμενο κέρδος, να θεσπίσει αφορολόγητο όριο για τα πραγματικά χαμηλά εισοδήματα, να δημιουργήσει ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, στο οποίο θα μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες και να αναζητήσει έσοδα από εκείνους που συστηματικά προστατεύονται, όπως είναι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, οι εφοπλιστικοί όμιλοι, οι στρατηγικοί επενδυτές και οι τράπεζες. Στόχος της θα πρέπει να είναι, ακόμη, η ουσιαστική πάταξη του λαθρεμπορίου και της μαύρης εργασίας, κάτι που αποτελεί καθήκον της και που θα φέρει πολύ μεγαλύτερα έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Στις 22 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς, με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 14.00, καθως και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 12.00. Περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα συζητηθεί σε επόμενο ΔΣ.

Είναι το ελάχιστο το οποίο οφείλουμε απέναντι στα πιο αδύναμα από τα μέλη μας, τα οποία εκπροσωπούμε και απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικό παρών και να στείλουμε μαζί το πιο ηχηρό μήνυμα ενάντια στο άδικο φορολογικό νομοσχέδιο.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.