Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ AnimACEd σε Λάρισα και Τύρναβο

Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ AnimACEd, με πολλές δράσεις κι αυτό το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου που διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα Πασπαρτού, σε συνεργασία με το τμήμα animation του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

 Λογοτεχνική Γωνία ώρα 5 μ.μ  Εργαστήριο animation για παιδιά από την ερευνητική ομάδα του Σπύρου Σιάκα – Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – τμήμα animation

Στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου 8 μ.μ  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου

Αφιέρωμα στο πρόγραμμα ‘’Διάπλασις’’, της Βουλής Τηλεόρασης

Θα προβληθούν οι ταινίες:

1821: Η επιθεώρηση  18’  και  Μορφές Ελευθερίας 17’. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού της Βουλής κ. Άρης Φατούρος.

Στη συνέχεια θα προβληθούν οι ταινίες animation του Αντώνη Ντούσια (παρουσία του σκηνοθέτη):

 ΑΙΝΙΓΜΑ/AENIGMA (2016)

Στερεοσκοπικό animation 10 λεπτών σε συν-σκηνοθεσία με τον Άρη Φατούρο και εμπνευσμένο από τη ζωγραφική του υπερρεαλιστή ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων. Είναι μια πειραματική δουλειά με μια υπόθεση που περιστρέφεται γύρω από τη γυναικεία ύπαρξη και την πατριαρχεία. Είναι ανοικτή σε διάφορες ερμηνείες, εξ ου και ο τίτλος.

ΒΙΑΙΗ ΕΞΙΣΩΣΗ/VIOLENT EQUATION (2019)

Στερεοσκοπικό animation 5 λεπτών με τη χρήση μεικτών τεχνικών (3D, 2D, ζωγραφική) εμπνευσμένο από τη ζωγραφική και γλυπτική του γνωστού καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου. Είναι μια αλληγορία για έναν ολοκληρωτικό κόσμο που δεν αποδέχεται τη διαφορετικότητα.

ΜΕΤΕΙΚΑΣΜΑ/AFTERIMAGE (2021)

Animation 10 λεπτών με τη χρήση μεικτών τεχνικών (3D, 2D), παραγγελία του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών. Είναι ένα ψεύδο-μονοπλάνο, στο οποίο η κάμερα κινείται συνεχώς προς τα εμπρός, και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο δημιουργημένο από τα έργα της συλλογής του Τ.Ι.Τ. (πίνακες, γλυπτά, χαρακτικά, κεραμικά)

FUGA (2023)

Animation 10 λεπτών με τη χρήση μεικτών τεχνικών (3D, 2D). Σε έναν μηχανοποιημένο κλειστοφοβικό κόσμο, ο πληθυσμός είναι μια άβουλη μάζα, εγκλωβισμένη σε έναν αέναο κύκλο εργασίας- υπακοής- αναπαραγωγής- κατανάλωσης. Όταν κάποιος από το ανώνυμο πλήθος φτάνει στα όρια της αν(τ)οχής του, παρουσιάζεται η ευκαιρία της απόδρασης. Όμως, όπως τελικά αποκαλύπτεται , ακόμη και η φαινομενική δια-φυγή (FUGA) είναι μέρος της φυλακής.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 11π.μ Αρχοντικό Καράσσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου : Εργαστήριο animation για παιδιά από την ερευνητική ομάδα του Σπύρου Σιάκα – Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – τμήμα animation

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.