Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων Λάρισας: «Οι δήθεν «βελτιωτικές» τροποποιήσεις και αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου δεν αλλάζουν τον άδικο και ληστρικό του χαρακτήρα.»

Σε ανακοίνωσή της για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων τονίζει τα εξής:

 "Η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι δε στοχεύει ενιαία όλους τους δικηγόρους: χτυπάει τους απασχολούμενους με χαμηλά εισοδήματα και τους μισθωτούς δικηγόρους. Με το τσάκισμα του εισοδήματος των αυτοαπασχολoύμενων συναδέλφων και το ξεζούμισμα των μισθωτών και ασκουμένων ανοίγει το δρόμο για να κυριαρχήσουν οι μεγάλες δικηγορικές και πολυεπαγγελματικές εταιρείες χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο τους όρους ζωής και δουλειάς μας! 

Οι δήθεν «βελτιωτικές» τροποποιήσεις και αλλαγές του νομοσχεδίου δεν αλλάζουν την ουσία του, τον άδικο και ληστρικό του χαρακτήρα.

Αντίθετα με τη θέληση και τις αγωνιστικές διαθέσεις χιλιάδων δικηγόρων που κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, η ηγεσία και η πλειοψηφία της Ολομέλειας, αποφάσισαν να διαπραγματευτούν τους όρους της σφαγής μας!

Οι προτάσεις για «βελτιώσεις» και «εξαιρέσεις», προϋποθέτουν την αποδοχή της άδικης και εξοντωτικής κατεύθυνσης του νομοσχεδίου, προσφέρουν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης.

Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση δε διστάζει προκλητικά να μας “σερβίρει” τέτοιες “βελτιώσεις” με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για να χρυσώσει το χάπι, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ενώ μειώνει σε σχέση με το αρχικό νομοσχέδιο τους συντελεστές προσαύξησης του τεκμαρτού εισοδήματος λόγω τζίρου, στην πραγματικότητα διατηρεί την εισαγωγή του νέου αυτού φορομπηχτικού “κριτηρίου” και μάλιστα, χωρίς ουσιαστικά να “ακουμπάει” τα μεγάλα εισοδήματα.

Προκλητικά διαφημίζει τη διεύρυνση των περιπτώσεων που το τεκμαρτό εισόδημα θα θεωρείται μαχητό, με την εκβιαστική πρόβλεψη του καθολικού φορολογικού ελέγχου για όποιον θελήσει να αμφισβητήσει τον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού και με την υποβολή σε δαπανηρές και χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις Ολομέλειας κατά βάση είναι “κομμένες και ραμμένες” στη λογική του φορολογικού εκτρώματος. Οι δικηγορικοί σύλλογοι και η Ολομέλεια, μέσα και από το ψήφισμα της που καλούν όλους τους συναδέλφους να συνυπογράψουν, προβάλλουν επίμονα ως αίτημα την “αξιοποίηση από την κυβέρνηση όλων των ψηφιακών μεθόδων και εργαλείων ελέγχου”, όπως τα POS, τα myda, η e-απόδειξη. Επιμένουν στις προτάσεις αυτές ενώ γνωρίζουμε ότι όλες αυτές οι μέθοδοι πραγματικό στόχο έχουν να εκσυγχρονιστεί το “χέρι” με το οποίο η κυβέρνηση θα βουτάει το λαϊκό εισόδημα, με την φοροεπιδρομή να γίνεται και ψηφιακά. Σφίγγει έτσι κι άλλο τη θηλιά στο σύνολο των αυταπασχολουμένων, που χρειάζονται οργανωμένο λογιστήριο για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ελέγχου με το κόστος να εκτινάσσεται, επιδεινώνοντας τις συνθήκες εργασίας τους. Ταυτόχρονα, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων “τρέχουν” ανεξέλεγκτα, με τις “ευλογίες” κυβέρνησης και ΕΕ.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι δεν έχουμε ακούσει ούτε λέξη από την Ολομέλεια για τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες που βγαίνουν πολλαπλά ευνοημένες από ένα ακόμα νομοσχέδιο. Έσπευσε να χαρακτηρίσει ως “αλαζόνα” τον υφυπουργό για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, χωρίς να πει κουβέντα για το ότι αυτές εκφράζουν με συνέπεια και αυθεντικό τρόπο τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και ως τέτοιες θα έπρεπε να καταγγελθούν.

Καμία διαπραγμάτευση! Να αποσυρθεί το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο!

Τώρα, ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των ίδιων των δικηγόρων, μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Καλούμε το Δ.Σ. του Δικηγορικού συλλόγου Λάρισας να λάβει αγωνιστικές αποφάσεις σε συντονισμό με τους υπόλοιπους φορείς των αυτοαπασχολουμενων.

Απαιτούμε τώρα πραγματικά μέτρα ανακούφισης :

-Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ για όλους, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος,

- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,

-Διαγραφή χρεών για τους οικονομικά πιο αδύνατους, ιδιαίτερα αυτών που συσσωρεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας". 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.