ΔΑΣ Ελασσόνας: "Το Δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση και δικαίωμά μας"

 Ανακοίνωση αναφορικά με το Δώρο Χριστουγέννων και τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων. Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται το αργότερο μέχρι 21 Δεκεμβρίου του έτους και υπόκειται σε κρατήσεις. Απαγορεύεται η καταβολή του σε είδος κάθε μορφής.

Ενημερώνουμε κάθε εργαζόμενο ότι το δώρο είναι κομμάτι του μισθού μας και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, δεν μας δίνεται από την καλή τους την καρδιά ούτε από την ευσπλαχνία τους.

Συμφωνία (γραπτή ή σιωπηρή) για μη καταβολή δώρου ή παραίτηση του εργαζόμενου από το δικαίωμα δώρου είναι άκυρη. Συνεπώς δεν υποχρεούται κανείς να επιστρέψει τα χρήματα που καταβλήθηκαν για Δώρο Χριστουγέννων.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει ο ίδιος ή μέσω του σωματείου του στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά και να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα για την άσκηση δίωξης κατά του εργοδότη με αυτόφωρη διαδικασία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων ή τους το ζητάνε πίσω οι εργοδότες, να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί μας στα τηλέφωνα: 6972827024 και 6981711505.

 Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία  (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.