Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων για τις τιμές στο πρόβειο γάλα

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και υπογράφουν οι γνωστοί συνδικαλιστές κτηνοτρόφοι Ιωάννης Γκουρομπίνος, Κωνσταντίνος Τόπας, Δημήτριος Δόκος, Σωτήρης Μπακαγιάννης και Χρήστος Μπαχτσιβάνος εξαπολύουν επίθεση στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας και στον απερχόμενο δήμαρχο Τυρνάβου αφήνοντας υπόνοιες ακόμη και για τις πρόσφατες εκλογές.

Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

"Χρόνια πολλά σε όλους τους κτηνοτρόφους με υγεία και προκοπή στις οικογένειες τους και στα κοπάδια τους. 

Με λύπη πληροφορηθήκαμε για τιμολόγια που έφτασαν στα χέρια συναδέλφων κτηνοτρόφων τις προηγούμενες ημέρες με τιμές  1,50 – 1,55 στο πρόβειο γάλα!!! 

Η ομοσπονδία όλα τα προηγούμενα χρόνια προσπάθησε και κατάφερε η τιμή στο πρόβειο γάλα να είναι σταθερά ανοδική μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο και μάλιστα μέσα από πολλούς αγώνες καταφέραμε να φτάσει και το 1,70-1,80 ανώτατη τιμή.

Κύριοι το 1,50 ευρώ θέτει την αιγοπροβατοτροφία στην χώρα μας σε σοβαρότατο κίνδυνο εξαφάνισης!!!

Με τον σεβασμό που δείξαμε σε όλους τους συναδέλφους κτηνοτρόφους όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα προς εκείνους που δεν φοβήθηκαν και δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς και μας στήριξαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές, αναρωτιόμαστε, γιατί άραγε κάποιοι τυροκόμοι, γαλακτοβιομήχανοι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας αγωνιούσαν τόσο για το αποτέλεσμα των εκλογών της ομοσπονδίας;

Οι εκλογές της ομοσπονδίας που πέρασαν ήταν μια παρωδία με μια λυσσαλέα επίθεση από μια ομάδα μαεστρικά καθοδηγούμενη για να αλλάξει χέρια η ομοσπονδία, φτάνοντας σε σημείο να υπάρχουν υποψήφιοι (που εκλέχθηκαν κιόλας) χωρίς να έχουν κωδικό αριθμό εκμετάλλευσης (EL) στο όνομά τους (την ημέρα των εκλογών), αλλά και ψηφοφόροι που όχι μόνο δεν είχαν κωδικό αριθμό εκμετάλλευσης (EL) αλλά το επάγγελμα τους ήταν άσχετο με την κτηνοτροφία.

Τρείς μόνο εβδομάδες λοιπόν μετά, που η διοίκηση της ομοσπονδίας άλλαξε χέρια, όπως πολέμησαν κάποιοι γι αυτό και το γάλα αντί να παραμείνει έστω στις περυσινές τιμές, παίρνει την κατηφόρα παρά την έλλειψη που υπάρχει σε αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ!!!

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας  μέχρι τώρα εκπροσωπούσε ΜΟΝΟ τους κτηνοτρόφους και τα συμφέροντα τους γι αυτό λοιπόν καλούμε τον υπουργό να δώσει μια παράταση ώστε να εγγραφούν στην ανάλογη υπηρεσία ως επαγγελματίες κτηνοτρόφοι, όσοι δεν πρόλαβαν και να πάρουν όλοι οι κτηνοτρόφοι την ΕΦΚ.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε την χειρότερη πληρωμή των ενισχύσεων που έχει γίνει ποτέ. Η τελευταία πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που έγινε την Παρασκευή  22/12/2023 είναι άνευ προηγουμένου και σε συνδυασμό με όσα αναφέραμε πιο πάνω μοιάζει με την ταφόπλακα στην Ελληνική αιγοπροβατοτροφία. 

Αυτές οι ενισχύσεις αποτελούν σημαντικό βοήθημα για την επιβίωση των κτηνοτρόφων και με τον τρόπο που δόθηκαν φέτος βγάζουν εκτός προϋπολογισμού πολλά νοικοκυριά. Πλέον είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως η νέα ΚΑΠ οδηγεί την Ελληνική κτηνοτροφία προς εξαφάνιση".    

 Με τιμή

Ιωάννης Γκουρομπίνος

Κωνσταντίνος Τόπας

Δημήτριος Δόκος

Σωτήρης Μπακαγιάννης

Χρήστος Μπαχτσιβάνος


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.