Η Κρανιώτισσα Δώρα Γκουντούρα βραβεύεται από τον ΠΣΑΤ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη «Γιορτή των Κορυφαίων» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, όπως κάθε χρόνο, εκτός από τις βασικές κατηγορίες των Κορυφαίων, τιμά με ειδικές βραβεύσεις αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, παράγοντες και συλλόγους με αξιόλογη πορεία στον αθλητισμό και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. 

Ήδη, ο ΠΣΑΤ έχει ανακηρύξει «Πρεσβευτή Φιλίας» του Συνδέσμου τον μικρό φίλαθλο, Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής, αύριο Πέμπτη (21/12, 18:30), όταν και θα επισημοποιηθεί η ανακήρυξή του.

Στη διάρκεια της φετινής «Γιορτής των Κορυφαίων» ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης, θα τιμηθεί, για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία, τη χρονιά που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απέσυρε τη φανέλα με το Νο 4 που φορούσε στην εθνική ομάδα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Ιστορία της ΕΟΚ.

Ένας… μεγάλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο «πολεμιστής» Αντώνης Αντωνιάδης, βραβεύεται φέτος, από τον ΠΣΑΤ, 51 χρόνια από τότε που του απονεμήθηκε το «Ασημένιο Παπούτσι», στο Παρίσι, για τα 39 γκολ που σημείωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1971-72.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες θα είναι και η Κρανιώτισσα Δώρα Γκουντούρα που αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο όνομα της Ελληνική ξιφασκίας γυναικών.

Τον περασμένο Νοέμβριο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Αλγέρι, έβδομο διαδοχικό που κατακτά σε διεθνείς διοργανώσεις και συνολικά το δωδέκατο σε μεγάλα τουρνουά. Επιπρόσθετα, αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να προκριθεί για μία ακόμη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες (21η στους Ο.Α. του Τόκιο). Βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει φτάσει μέχρι και στο Νο 3 στη σπάθη. Το 2020 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης «Ακρόπολις» και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο βάθρο στην ιστορία του θεσμού.

Η 70η Τελετή Απονομής των Κορυφαίων της Χρονιάς, πραγματοποιείται και φέτος στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Ε.Ε
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.