Ε. Λιακούλη με μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου Τσαριτσάνης στη Βουλή: «Μας επισκέφτηκε η ελπίδα. Ας μην την απογοητεύσουμε...»

Τη Βουλή επισκέφτηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου της ιστορικής Τσαριτσάνης, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκαν με τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του γυμνασίου, αρχικά, ξεναγήθηκαν στη μόνιμη Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων που φιλοξενείται στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οποία αξιοποιώντας εκθέματα υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, ανασυνθέτει νοηματικά και συγκινησιακά τους αγώνες του για ελευθερία του νέου Ελληνικού Κράτους και των πρωταγωνιστών που συνέβαλλαν στην αναγέννησή του.

Όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές, εμφανώς ενθουσιασμένοι από την ανεκτίμητη αυτή εμπειρία, δήλωσαν ότι εντυπωσιάστηκαν από το μεγαλοπρεπές κτίριο και τα σπουδαία κειμήλια, ενώ στη συνέχεια συνομίλησαν με τη βουλευτή, η οποία τους ενημέρωσε για όλες τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού και νομοθετικού έργου της Βουλής. Παράλληλα, αναφέρθηκε διεξοδικά στα είδη και τον τρόπο άσκησης των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου, η γενική επιστασία των οποίων καταλαμβάνει μία από τις βασικότερες πτυχές του έργου της ως Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. 

Στο τέλος της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη ευχαρίστησε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν για την παρουσία τους και πρόσφερε σ’ αυτούς, ως αναμνηστικό δώρο, το Σύνταγμα της Ελλάδας, με την ευχή «να το διαφυλάξουν και να το παραδώσουν καλύτερο στις επόμενες γενιές»...

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου να συναντώ κάθε φορά στο ‘’ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας’’ παιδιά του τόπου μας,  καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τα συνοδεύουν. Σήμερα η χαρά μου όμως είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί οι μαθητές και οι μαθήτριες προέρχονται από την κωμόπολη της Τσαριτσάνης, με την ιστορική ‘’Οικονόμειο Σχολή’’, την οποία πέρυσι εισηγήθηκα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κ. Τασούλα, να ‘’υιοθετηθεί’’ από τη Βουλή των Ελλήνων. Αυτή μου η πρόταση στοχεύει στη διάσωση και συντήρηση του επιβλητικού κτηρίου της ‘’Οικονόμειου’’, αλλά και του ανεκτίμητου πλούτου της Βιβλιοθήκης της, με όλες τις κατάλληλες επιστημονικές μεθόδους, προκειμένου η ιστορική, εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία τους να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της σπουδαίας πολιτιστικής παρακαταθήκης του Τόπου μας. Αυτή η πρωτοβουλία ήταν αυτονόητη για εμένα, δεδομένου ότι η ‘’Οικονόμειος Σχολή’’ με την ιστορική Βιβλιοθήκη της, υπήρξε “Φάρος” της πνευματικής αναγέννησης της πατρίδας μας. Με τα παιδιά συζήτησα περαιτέρω για το σύγχρονο σχολείο που ονειρεύονται και άκουσα όλες τις αγωνίες τους για πράγματα μικρά και μεγάλα. Σε κάθε λέξη τους , ανακάλυψα για άλλη μια φορά ότι η ελπίδα είναι ακόμη εδώ. Οφείλουμε να μην στραγγαλίσουμε τις φωνές τους, να σεβαστούμε την καθαρή και άδολη ματιά τους και να αγαπήσουμε τον αυθορμητισμό της νιότης τους, που τόσο πολύ λείπει από την καθημερινότητα της δικής μας σύγχρονης ζωής» .

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.