Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στη Νίκαια – Στο επίκεντρο η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους (φωτό)

 Η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με την συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες, από όλη τη χώρα λαμβάνει χώρα στη Νίκαιας Λάρισας το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης η κλιμάκωση και ο συντονισμός του αγώνα τους για την ικανοποίηση των  αιτημάτων επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Συμμετέχουν εκπρόσωποι 11 Ομοσπονδιών και περίπου 50 Αγροτικοί Σύλλογοι.

Το άνοιγμα της σύσκεψης έκανε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τονίζοντας ότι «με τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να μείνει η Θεσσαλία σαν αγροτική – κτηνοτροφική περιοχή. Με τον αγώνα μας θα μείνουμε στον τόπο μας».

Στη συνέχεια χαιρέτισε ο Γιάννης Κουκούτσης, αντιδήμαρχος Κιλελέρ και συνδικαλιστής αγρότης που σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «μόνο με αγώνες έχουμε καταφέρει ό,τι καταφέρει. Διεκδικούμε άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας».

Στο βήμα για την εισήγηση είναι ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας,  ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη  οργάνωσης πολύμορφων και πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και των ομοσπονδιών, για να ανταλλάξουν την πείρα τους για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για το πώς θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στη σύσκεψη παραβρίσκονται αντιπροσωπείες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λάρισας και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Δείτε φωτογραφίες:

    

  • onlarissa.gr με φωτο και πληροφορίες: 902.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.