«Νταντάδες της Γειτονιάς» και στο Δήμο Ελασσόνας - Άνοιξε η πλατφόρμα και για τους γονείς

Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr. προκειμένου να καταθέσουν αίτηση οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί πιλοτικά και στον Δήμο Ελασσόνας για πρώτη φορά και αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων που θα επιλέξουν επιμελητή/τρια από το Μητρώο Επιμελητών που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (και αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες), καθώς επίσης και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Σε δήλωση του για την ένταξη του Δήμου Ελασσόνας στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στις νέες οικογένειες και θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν ενεργές στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των παιδιών. Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να ενταχθεί ο δήμος μας στο νέο αυτό πρόγραμμα. Οι “Νταντάδες της γειτονιάς” είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται να βοηθήσει στην πράξη τους γονείς στη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών και νηπίων και να διευκολύνει τις οικογένειες στην καθημερινότητά τους».

Διευκρινίζεται ότι το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ. Ακόμη, δεν πρέπει να τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι θα λαμβάνουν 500 ευρώ τον μήνα, ενώ 300 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν άνεργες μητέρες και οι δικαιούχοι που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν, μέσω άλλης δράσης, voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

Παράλληλα ανοιχτή παραμένει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιμελητών/τριών οι οποίες γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας ntantades.gov.gr.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουνε στο Δήμο Ελασσόνας στο τηλέφωνο 2493350245 στην κ. Βίκη Παγγέα, όπου θα λάβουν πληροφορίες και οδηγίες για το πρόγραμμα. Παράλληλα όσες/όσοι ενδιαφέρονται ή έχουν απορίες μπορούν να στείλουν μήνυμα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.