Ο καιρός τα Χριστούγεννα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι 26/12

Άνοιξη θα θυμίζουν τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς, όπως εδώ και μέρες τονίζουν οι μετεωρολόγοι, δεν θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα, βροχές ή χιόνια, με τον υδράργυρο να παίρνει ανοδική πορεία. 

Ήδη, από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει σε σύγκριση με τον καιρό των προηγούμενων ημερών, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων ο υδράργυρος θα δείξει τους 21 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Χθες ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για 22άρια ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου, ενώ ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε για έναν απίστευτο ηλιόλουστο καιρό.

Η ΕΜΥ έρχεται να επιβεβαιώσει την καλοκαιρία των Χριστουγέννων, με τις επίσημες προγνώσεις της.

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις περισσότερες περιοχές. Στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες .
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός μέχρι και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων 26/12

Ο καιρός το Σάββατο 23/12
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας πιθανώς να σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Κυριακή Παραμονή των Χριστουγέννων
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα, κυρίως στη βορειοανατολική χώρα, πιο πυκνές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων
Στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων
Στα δυτικά, τη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα σχεδόν αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.