Σε εορταστικούς ρυθμούς η Λάρισα-Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο (φωτ. & βίντεο)

 Σε εορταστικούς ρυθμούς από σήμερα το απόγευμα και η Λάρισα…

Στην κεντρική Πλατεία της πόλης και παρουσία πλήθους κόσμου άναψαν τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα που μεταξύ άλλων επισήμανε (ο κ. Καλογιάννης βρίσκεται στην Αθήνα για υποθέσεις του Δήμου):

«Καλησπέρα σας

καλό μήνα να έχουμε και καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και ειρήνη.

Καταρχάς, να σας μεταφέρω τις ευχές του δημάρχου μας Απόστολου Καλογιάννη που δε μπορεί να βρίσκεται απόψε μαζί μας. Έφυγε εσπευσμένα για την Αθήνα για υπόθεση του δήμου μας.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην Φιλαρμονική μας, καθώς η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για το Δημοτικό Ωδείο μας, αφού με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών καταργήθηκε με τη μορφή που λειτουργεί από τότε που ιδρύθηκε, πριν από περίπου 100 χρόνια – και κινδυνεύει να υποβαθμιστεί τόσο το εκπαιδευτικό όσο και το καλλιτεχνικό του έργο. Μελλοντικά, απειλείται και η ίδια η ύπαρξή του!

Αυτό δε μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί. Μπορούμε όλοι μαζί, φορείς, θεσμοί, πολίτες να ανατρέψουμε την απόφαση που πλήττει τον πολιτισμό μας και την πόλη.

Θέλω λοιπόν, να ευχαριστήσω την Φιλαρμονική Ορχήστρα μας, μία από τις πολλές ορχήστρες του Ωδείου, που είναι  απόψε εδώ και που ό,τι κι αν συμβαίνει, μας προσφέρει το σπουδαίο δώρο της μουσικής.

Με μουσική θα ανάψουμε και το δέντρο μας. Να ξεκινήσει η γιορτή, να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις μας, που και φέτος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, είναι πολλές και καλές!

Όλη πόλη είναι στολισμένη. Φέτος ο διάκοσμος είναι πιο λαμπερός από ποτέ! Στην κεντρική πλατεία και την πλατεία Ταχυδρομείου θα γίνονται καθημερινές δράσεις για παιδιά. Χρόνο θα αλλάξουμε στο φρούριο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, φαναράκια και κρασί. Καθημερινές συναυλίες και παραστάσεις στο Δημοτικό Ωδείο, μουσικές στο δρόμο, παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο και πολλά ακόμη.

Να περάσουμε καλά, το έχουμε ανάγκη. Όμως να μην ξεχάσουμε και το πιο βαθύ νόημα της γιορτής, την αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Καλά Χριστούγεννα».

Πηγή: larissanet.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.