Το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας στη Βουλή των Ελλήνων

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γενικού Λυκείου της Ελασσόνας υποδέχτηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού καλωσόρισε τους μαθητές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, κ.κ. Ευαγγελία Ράπτου (Διευθύντρια), Παναγιώτη Πλακούτση, Χάιδω Λιούσια, Ευάγγελο Ντάβα, Δημήτρη Μάγγα και Δημήτρη Τσατσαρώνη για την πρωτοβουλία της επίσκεψης  του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Κέλλας εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο συγκρότησης και οργάνωσης της Βουλής, εστιάζοντας στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και στη συμβολή του στην εγγύηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Μετά το πέρας της επίσκεψης των μαθητών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας στη Βουλή των Ελλήνων. Το Σχολείο είναι ο χώρος όπου μεταλαμπαδεύεται η γνώση, εμφυσώνται οι αξίες και διευρύνεται το πνεύμα των μαθητών. Στο σχολείο διαμορφώνονται οι νέοι πολίτες και εκεί αποκτούν τα  πρώτα, σημαντικά εφόδια για την πορεία τους στην ενήλικη ζωή και την κοινωνία. Για αυτό και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται πάντα δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.