Την Κρανιώτισσα Δώρα Γκουντούρα βράβευσε ο ΠΣΑΤ (φωτ.-video)

 Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η απονομή των ετήσιων βραβείων του ΠΣΑΤ, όπου τιμήθηκαν οι κορυφαίοι του 2023.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχτηκαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ως ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια, αντίστοιχα, στη «Γιορτή των Κορυφαίων», του Συνδέσμου των αθλητικών δημοσιογράφων.

Κορυφαία ομάδα αναδείχτηκε η εθνική πόλο των ανδρών για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ο Ομοσπονδιακός προπονητής της, Θοδωρής Βλάχος αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής για το 2023.

Τον τίτλο του Κορυφαίου Αθλητή με Αναπηρία κατέκτησε ο Αθανάσιος Γκαβέλας, η τζουντόκα Θεοδώρα Πασχαλίδου αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία, ενώ όπως και πέρυσι η Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία για το 2023 είναι η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών κωφών.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό ο Νίκος Γκάλης και ο Αντώνης Αντωνιάδης.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες βραβεύσεις ήταν και η Δώρα Γκουντούρα με καταγωγή από την Κρανιά Ελασσόνας, μια αθλήτρια που αυτή τη στιγμή αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο όνομα της Ελληνικής ξιφασκίας γυναικών.

Να θυμίσουμε ότι η Δώρα Γκουντούρα τον περασμένο Νοέμβριο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Αλγέρι, έβδομο διαδοχικό που κατακτά σε διεθνείς διοργανώσεις και συνολικά το δωδέκατο σε μεγάλα τουρνουά. 

Επιπρόσθετα, αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να προκριθεί για μία ακόμη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες (21η στους Ο.Α. του Τόκιο). 

Βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει φτάσει μέχρι και στο Νο 3 στη σπάθη. Το 2020 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης «Ακρόπολις» και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο βάθρο στην ιστορία του θεσμού. 

Α.Ν. - Με πληροφορίες από fosonline.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.