Δημ.Μπαλούκας: «Το αρνί και το κατσίκι δεν λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι»

Ικανοποιητικές χαρακτηρίζονται σε σχέση με πέρσι οι τιμές του αρνιού και του κατσικιού στη χώρα, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν και φέτος το ζωικό κεφάλαιο είναι σημαντικά μειωμένο.

Στο Νομό Λάρισας παρατηρείται αυξημένη κίνηση τις τελευταίες ημέρες στα τέσσερα σφαγεία της περιοχής, με τις σφαγές αμνοεριφίων να κυμαίνονται περί τις 7.500 ημερησίως. Εμπορικά, η κίνηση σχετίζεται με τις εξαγωγές κυρίως προς Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ενώ οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται 20 λεπτά πιο αυξημένες από πέρυσι. Δηλαδή, 7,50 ευρώ/κιλό στο αρνί και 8,30-8,50 ευρώ/κιλό στο κατσίκι.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Δημήτρη Μπαλούκα, «και η ελληνική αγορά δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για την προμήθεια αμνοεριφίων, εξέλιξη αυτή οφείλεται αφενός στην απώλεια ζωικού κεφαλαίου και στις μη φυσιολογικές γέννες που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αφετέρου γιατί από τη θεσσαλική αγορά το αρνί και το κατσίκι δεν λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Εύκολα ή δύσκολα, τα περισσότερα νοικοκυριά θα προμηθευτούν αρνάκι ή κατσικάκι, έστω και σε μικρές ποσότητες» δήλωσε ο 28χρονος κτηνοτρόφος από τα Καλύβια Ελασσόνας.

Α.Ν. - Με πληροφορίες από ypaithros.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.