Αγροκτηνοτροφικοί σύλλογοι Ελασσόνας: πρόθεσή μας ένα μεγάλο Πανθεσαλλικό μπλόκο στην εθνική οδό.

Σε ανακοίνωση των Αγροκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας αναφέρονται τα εξής: "Με την συμμετοχή μας εκπρόσωποι των συλλόγων της Ελασσόνας εκπροσώπων φορέων αλλά και μεμονωμένοι συνάδελφοι, επαναβεβαιώσαμε την ανάγκη συνέχισης των δράσεων, προκειμένου να διεκδικήσουμε με καλύτερους όρους τα δίκαι αιτήματα που αφορούν την επιβίωση και την συνέχιση της παραγωγής. Η συζήτηση ανέδειξε νέες διαστάσεις μετά  την επίσκεψη κλιμακίου υπουργών στην Ελασσόνα, που στην ουσία απέκλεισε το οργανωμένο τμήμα των αγροτοκτηνοτρόφων του Δήμου από τις συζητήσεις, σαν να μην ήθελαν να ακουστούν τα πάγια αιτήματα που μετά το συλλαλητήριο της 13ης του Δεκέμβρη οριστικοποιήθηκαν με συγκεκριμένο πλαίσιο και αφορούν το σύνολο των καλλιεργητών και παραγωγών.

Από την συζήτηση αναδείχτηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας μεγάλου Πανθεσσαλικού μπλόκου στην Εθνική οδό ως καλύτερο μέσο διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση. Γνωρίζουμε την δυσκολία για τους συναδέλφους της περιοχής μας, αλλά πλέον αποτελεί μονόδρομο η ενιαία δράση και η μαζικότερη πίεση.

Εξάλλου τα αιτήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής, τις κατώτερες εγγυημένες τιμές, τον ΕΛΓΑ κα είναι κοινά και έχουν προσδιοριστεί στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο το ενιαίο Πανθεσαλλικό μπλόκο αποτελεί την αναγκαία από την πλευρά μας δράση αλληλεγγύης  στους συναδέλφους πλημμυροπαθείs.

Από την σύσκεψη αποφασίστηκε παράλληλα, το επόμενο διάστημα μέχρι την 24η Γενάρη, περιοδείες στα χωριά του Δήμου με άξονα την πρόταση για κάθοδο με μηχανήματα και τρακτέρ  στην εθνική οδό.

Επίσης σε συνεννόηση με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων που παραβρέθηκε στην σύσκεψη προέκυψε η ανάγκη για διατύπωση αιτημάτων που αφορούν την τιμή του γάλατος αλλά και τις κατάφωρες αδικίες στην διαδικασία των πληρωμών του ΟΣΔΕ.

Επικαιροποιώντας η σύσκεψη τα αιτήματα της περιοχής που αφορά την αναπλήρωση εισοδήματος  κια  με αυτά θα συμμετέχουμε διακριτά στα μπλόκα, κατέληξε στα εξής:

Αμύγδαλα 800 ευρώ ανά στρέμμα και την αντικατάσταση αμυγδαλεώνων με κάλυψη επαναφύτευσης και αντίστοιχη ετήσια αναπλήρωση εισοδήματος 450/στρέμμα.

Καρύδια 840/στρέμμα απώλεια εισοδήματος λόγω έντονων βροχοπτώσεων και καύσωνα

Μήλα: 1000 /στρέμμα επίσης απώλεια εισοδήματος λόγω έντονων βροχοπτώσεων και καύσωνα

Αμπέλια : 700/ στρέμμα λόγω περονόσπορου

Καπνός:250/στρέμμα απώλεια εισοδήματος για ζημιές στην φυτεία(παρατεταμένες βροχοπτώσεις) και λόγω καύσωνα

αιγοπροβατοτροφεία: αναπλήρωση εισοδήματος από την απώλεια τιμής και διόρθωση της αδικίας με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.