Ανήλικοι στη Λάρισα βγήκαν βόλτα με δίκαννο «ξεχασμένο» στο αμάξι και φυσίγγια πάνω στο ταμπλό!

 Άφησε πρόχειρα μετά το κυνήγι δίκαννο και φυσίγγια στ’ αμάξι και ο ανήλικος γιος του, με τον επίσης ανήλικο αδελφό του, πήραν το αυτοκίνητο του κυνηγού πατέρα τους για να κάνουν βόλτα.

Μόνο που τα δύο παιδιά δεν περιορίστηκαν στην αυλή του σπιτιού, αλλά απομακρύνθηκαν κατά πολύ, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν έκπληκτοι, όχι τόσο για το γεγονός πως ο ανήλικος οδηγούσε χωρίς να διαθέτει άδεια -πράγμα όχι και τόσο ασυνήθιστο όσο το ότι στο ταμπλό του Ι.Χ. βρίσκονταν φυσίγγια, ενώ στο πίσω κάθισμα βρισκόταν αφημένο το δίκαννο του 52χρονου πατέρα τους.

Ο 52χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε χθες στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, όπου κρίθηκε ένοχος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αλλά και για πλημμελή φύλαξη όπλου, με το Δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 9 μηνών (και χρηματική ποινή 600 ευρώ) με τριετή αναστολή.

Ο 52χρονος Λαρισαίος αφέθηκε τελικά ελεύθερος χθες το μεσημέρι, με την όλη υπόθεση να κλείνει μόνο με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του γονέα, υπόθεση οι διαστάσεις της οποίας προκάλεσαν τουλάχιστον ανησυχία στους εμπλεκόμενους, με τη διαπίστωση ότι ένα κυνηγετικό όπλο έχει αφεθεί αφύλακτο σε ένα αυτοκίνητο με δύο ανήλικα παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους.

Ο 52χρονος, απολογούμενος χθες στο Δικαστήριο, τόνισε πως επιστρέφοντας από το κυνήγι άφησε πρόχειρα το κυνηγετικό του όπλο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, το οποίο Ι.Χ. συνήθιζε να οδηγεί ο μεγαλύτερος των ανήλικων παιδιών στο πλαίσιο της εκμάθησης οδήγησης από τον πατέρα του, όπως συνηθίζεται από τους γονείς, ενόψει μάλιστα της έκδοσης άδειας οδήγησης.

Ο 52χρονος πρόσθεσε πως στη συνέχεια θα έπαιρνε το δίκαννο για να το βάλει στη θέση του, μόνο που ο μεγαλύτερος αδελφός αντί της αυλής που συνήθως ασκούνταν στην οδήγηση, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος βρέθηκε λίγο μετά τις 4 προχθές το μεσημέρι να οδηγεί στο 2ο χλμ. περιφερειακού δρόμου έξω από την πόλη, έχοντας παρέα τον μικρότερο αδελφό του.

Ο πατέρας ζήτησε συγγνώμη χθες από το Δικαστήριο για την απερισκεψία του, με το Μονομελές Αυτόφωρο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, να τον κρίνει ένοχο και να του επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών (με τριετή αναστολή), αλλά και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Σημειώνεται πως για το αδίκημα της οδήγησης χωρίς άδεια από τον Εισαγγελέα θα σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος του ανήλικου οδηγού.

Του Βαγγέλη Κακάρα - Πηγή: Εφ.Ελευθερία 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.